Folyamatosan oltják az egészségügyi dolgozókat - egyre többen kérik a vakcinát
Fotó: Illusztráció

December 26. délutánja óta folyamatosan oltják az egészségügyi dolgozókat a koronavírus elleni vakcinákkal – mondta a Semmelweis Egyetem rektora az M1 péntek esti műsorában.

Merkely Béla elmondta: csak a Semmelweis Egyetemen már csaknem 2 ezer embert oltottak be. Kiemelte: első nap viszonylag kevesen akartak oltást. Azóta viszont, ahogy egyre többen megkapták az oltást és semmilyen mellékhatást nem észleltek, egyre többen jelentkeznek.

„A Semmelweis Egyetemen az orvosok mintegy 95 százaléka elfogadja az oltást és a szakdolgozók nagy része is szeretné beoltatni magát” – mondta a rektor.

Ugyanakkor megjegyezte: sokat kell még tenni, hogy a lakosság is minél szélesebb körben elfogadja az oltást, és kialakulhasson a tömeges védettség. Merkely Béla kiemelte: az oltás nemcsak az esetleges megbetegedés elkerülését segíti, hanem szinte száz százalékos védelmet jelent a szövődményes megbetegedés megelőzése szempontjából is.

A Semmelweis Egyetem rektora szólt arról is, érzik, hogy a koronavírus-járvány hatására felértékelődött az orvosi hivatás és az egészségügyi dolgozók mindennapi munkája, így megnőtt a fiatalok, a most érettségizők érdeklődése az orvosi és egészségtudományi képzések iránt.

Ezért minden érdeklődőt várnak a Semmelweis Egyetem január 15-én és 16-án online tartandó nyílt napjára.

Forrás: hirado.hu