FIDESZ-KDNP jelöltbemutató: dr. Ulrich Attila és Halkóné dr. Rudolf Éva indul a júniusi, időközi önkormányzati választáson

– Sajnálatos, hogy halálesetek miatt időközi választást kell tartani két egyéni választókerületben Nyíregyházán, ami eddig a veszélyhelyzet miatt nem volt lehetséges, viszont jogszabályi kötelezettség, és június 26-ára, vasárnapra tűzték ki – vezette fel a jelöltek bemutatását dr. Kovács Ferenc, mint a FIDESZ választókerületi elnöke. Hozzátette, a FIDESZ időben meghozta a döntést, s mivel múlt héten összeszedték az ajánlásokat, jogerőssé vált, hogy a FIDESZ-KDNP jelöltjei: dr. Ulrich Attila az egyes választókerületben és Halkóné dr. Rudolf Éva a hármasban.

Két erős jelölt

Dr. Kovács Ferenc szerint két olyan erős jelöltről van szó, akiket igazán nem is kell bemutatni. Halkóné dr. Rudolf Évával 12 éve dolgoznak együtt, aki most egyetemi kancellár, közgyűlési frakcióvezető, a Gazdasági és Tulajdonosi Bizottság elnöke, s több ciklusban volt egyéni képviselő. Dr. Ulrich Attila 8 éve alpolgármester mellette, a kulturális területet felügyeli, s mindig a belvároshoz kötötte a munkája, ahol most indul.

Nagy a tét

Dr. Kovács Ferenc polgármesterként kiemelte, fontos, hogy a két körzetnek legyen megfelelő gazdája, s a választásnak nagy a tétje. Egyrészt kezelni kell a közelgő időszak veszélyeit, kockázatait a járványtól a háborús menekültkérdésig, másrészt ki kell használni a gazdaságfejlesztésben rejlő lehetőségeket, tartani a fejlődés irányát, de ehhez fontos, hogy erős városvezetés legyen, biztos, megfelelő többséggel a polgármester mögött.

Megfelelő, stabil többség

– Ha az elmúlt 12 évre visszanézünk, annak az első negyede csődmenedzseléssel telt, azt is sikeresen megoldottuk. Az azt követő 8 és fél év pedig mindenki által látható eredményeket, fejlődést, fejlesztéseket jelentett. Ehhez kellett az, hogy az elmúlt két ciklusban, s azt reméljük most, ennek a ciklusnak a végéig is a városvezetés megfelelő többséggel, stabil többséggel rendelkezik fogalmazott dr. Kovács Ferenc, a FIDESZ választókerületi elnöke.

Alpolgármesterként a belvárosért

Az egyes választókerületben induló dr. Ulrich Attila ott van a közgyűlés ülésein, s részese a városvezetés eredményeinek, de külsős alpolgármesterként nem szavaz. A jelölt a felkérést megtisztelőnek tartja, s azt mondta, 30 éve él Nyíregyházán, mindig a belvároshoz kötötte a munkája, korábban a múzeumban, Kállay Gyűjteményben is. Szerinte a belváros, illetve a kerülethez tartozó Bujtosi Városliget és környéke sokat fejlődött és zöldült az elmúlt időszakban, ugyanakkor a minden nagyvárosra jellemző, megoldandó parkolási és közlekedési problémák is jelentkeznek. Dr. Ulrich Attila azt mondta, szeretné követni az elődje, dr. Adorján Gusztáv által megkezdett utat, s tenni a városért, városrészért.

Számos területen

Legfőbb területem a kultúra, de nagyon sok minden mással foglalkozom társadalmi szinten. Én vagyok polgármester úr alatt az Idősügyi Tanács alelnöke, a kezdeményezésemre jött létre az Ifjúsági Kerekasztal, nagyon jó a kapcsolatunk a Diákpolgármesteri Irodával, a polgármester úr által kezdeményezett zöldítési, környezetvédelmi projektet én próbálom koordinálni – sorolta dr. Ulrich Attila, a FIDESZ-KDNP képviselőjelöltje az 1-es számú választókerületben.

Rengeteg fejlesztési program

Halkóné dr. Rudolf Éva 35 éve él a 3-as választókerületben, ahol rengeteg fejlesztési programot indított az orvosi rendelők, utak, járdák, játszóterek, kondiparkok felújításától az új, Korányi F. utcai körforgalomig, zöldítésig. Soha nem állt le a munkája, ami a választókerület fejlesztésére vonatkozik. Sok olyan projekt, amivel még egyéni képviselőkorában keresték meg, most fog beérni, s rövidesen beszámol a további tervekről is, 12 év önkormányzati munka tapasztalatával.

Soha nem szakadt el a kerülettől

– Listás képviselőként, a képviselő-testület tagjaként is, sohasem szakadtam el a 3-as számú választókerülettől. Mindig is magaménak éreztem, hiszen ott élek a családommal. Nagyon sokan megkeresnek, ahogy az utcán sétálok, azokkal a problémákkal, lehetőségek felkutatásával, amik még rejlenek és megoldásra várnak a 3-as számú választókerületben – emelte ki Halkóné dr. Rudolf Éva, a FIDESZ-KDNP képviselőjelöltje a 3-as számú választókerületben.

Június 26.

Az időközi önkormányzati választást a két választókerületre vonatkozóan 2022. június 26-án, vasárnap tartják Nyíregyházán.