Fiatal játékosokkal kötött szerződést a Szpari

Két tehetséges játékossal is megállapodott a Nyíregyháza Spartacus. A klub szeretné megtartani a saját nevelésű értékeit, így a felnőtt csapatban is már rendszeresen kezdő, és tavasszal a Siófok ellen gólt is szerző Pataki Bencével hosszú távra tervez a Szpari. A klub vezetése mindenben megállapodott a 19 éves támadóval, és 2025-ig szóló szerződést írtak alá a felek.


- Itt születtem, itt nőttem fel, szeretnék Nyíregyházán focizni még nagyon sokáig, ezért is örülök annak, hogy meghosszabbítottuk a szerződést. Számomra ez egy különleges év, mert magasabb osztályban kapok rendszeresen lehetőséget, igyekszem bizonyítani.  Szerencsére már gólom is van az NB-II-ben, ami úgy érzem érett már, és nagyon boldog voltam a találat után. Remélem még sok követi a Szpariban - mondta Pataki Bence.

Pataki Bence az idei bajnokságban 18 alkalommal játszott az NB-II-ben, 11-szer volt kezdő. Az előző idényben még a Szpari második csapatának volt meghatározó tagja, és lett bajnok a megyei I. osztályban.

- Pataki Bence pályafutása is bizonyítja, hogy nyitva áll az út a fiatalok előtt az első csapat felé, azaz aki jól teljesít, az megkapja a lehetőséget az NB-II-es gárdánál. Az már utána csak rajta múlik, hogy ezzel a lehetőséggel él-e. Bence nyíregyházi nevelés, kötődik a klubhoz, a városhoz, ezért is szerettük volna megtartani – mondta Fekete Tivadar sportigazgató.

Szintén megállapodott a Nyíregyháza Spartacus Kiss Ákossal. A 21 éves, Honvéd és MTK nevelésű jobb oldali védő – aki ha kell a másik oldalon is bevethető - már pályára lépett Szpari mezben a Sényő elleni felkészülési találkozón, és jó benyomást keltett. Egyelőre nyárig kötött a korábbi U18-as válogatott kerettaggal szerződést a klub, de opciós joggal rendelkezik, azaz a tavaszi szezon végén hosszabbíthat vele a Spartacus.

- Nagyon pozitívak voltak már az első benyomások is mikor Nyíregyházára érkeztem, és bíztam abban, hogy itt futballozhatok majd. A társak is hamar befogadtak, és remélem sikeres lesz a tavaszi szezonunk, szeretnék ehhez én is tevékenyen hozzájárulni - mondta Kiss Ákos.