Felvételi kampány 2022 – Ajándék laptop a Nyíregyházi Egyetemen
Fotó: Szarka Lajos

November 10-én nyílt napon várják a középiskolás diákokat a Nyíregyházi Egyetemen. De ez már csak folytatása a 2022-es felvételi kampánynak. A családias környezet, a széles képzési kínálat, és a rendkívüli ösztöndíjak mellett minden elsőéves hallgató ingyen laptopot kap az egyetemtől. December 20-ig megjelennek a felvételivel kapcsolatos információk.

Több száz középiskolás diákra számítanak jövő szerdán, a Nyíregyházi Egyetem nyílt napján. Amellett, hogy az intézmény oktatói sorra keresik fel tájékoztatójukkal a megyei középiskolákat, buszokat is szerveztek a november 10-ei alkalomra. A különböző ösztöndíjak – pl. a Klebelsberg, vagy az MNB ösztöndíja – mellett egyéb lehetőségekkel csábítja Nyíregyházára a továbbtanulókat az alapítványi fenntartásban működő egyetem.

„A következő tanévre egy nagyon jelentős újítást vezettünk be. Minden elsőéves, nappali tagozatos hallgató laptopot kap a tanulmányai elkezdéséhez. A tanárképzést szeretnénk népszerűsíteni azzal, hogy minden osztatlan képzésű, nappalis hallgató 10 hónapon át, havi 50 ezer forintos ösztöndíjat kap a tanulmányai megkönnyítéséhez” – tájékoztatott Vassné prof. dr. Figula Erika, a Nyíregyházi Egyetem rektora.

A november 10-ei nyílt nap után a következő jelentős időpontokat is megnevezte az oktatási rektorhelyettes.

„2021. december 20. környékére várható, hogy a felsőoktatási intézmények teljes körűen feltöltik azokat az információkat, melyek a 2022. szeptemberi képzések indulására vonatkoznak. A legfontosabb határidő 2022. február 15., amíg a jelölteknek a felvi.hu oldalon az e-felvételi rendszerben teljes körűen fel kell tölteniük a felvételi dokumentációt. A hitelesítésre van még egy kis idejük utána, a késedelmesen beérkezett dokumentációknál” – fogalmazott dr. Bilanics Ágnes mb. oktatási rektorhelyettes.

Szó volt a tájékoztatón arról is, hogy aki külföldön akar tanulni, nyelvtudását tökéletesíteni, vagy szeretne világot látni, megteheti az Erasmus fél-, illetve egyéves pályázatával.

November 10-én tehát nyílt nap lesz a Nyíregyházi Egyetemen. A szakmai programok mellett bemutatkozik a Hallgatói Önkormányzati Testület, akik a Nemazalány koncertjét szervezték erre a napra. Kovács Karolina HÖT elnök sorolta a fesztiválokat, és egyéb közösségi programokat, melyek emlékezetessé teszik a tanulmányi éveket.

Fontos megjegyezni, hogy a Nyíregyházi Egyetemen a tanév kezdetétől – így a nyílt napon is – kötelező a maszk használata.

Kapcsolódó galéria

Nyílt napi beharangozó az egyetemen