Felszínre tört érzelmek – Több fiatal játékos is pályára lépett a Spartacusban legutóbb

Lengyel Roland irányítja a bajnokság végéig a Nyíregyháza Spartacust. A tréner legutóbb győzelemre vezette csapatát a Szeged ellen. A labdarúgó együttesben több saját nevelésű fiatal is bemutatkozhatott. 

Zoran Spisljak vezetőedző a Siófok elleni vereség után mondott le a Nyíregyháza Spartacusnál. A Szeged ellen így a korábbi asszisztensedző, Lengyel Roland irányította a labdarúgó együttest, és 3-0-ra nyert a csapat. A hét elején aztán eldőlt, a bajnokság végéig ő marad a vezetőedző, munkáját pedig Szatke Zoltán, Ambrusz Árpád, Tuska János és Darabos Balázs segíti. Egy éve ilyenkor hasonló szituációban volt már Lengyel Roland a vezetőedző, akkor Bozsik Józsefet váltotta. 

- Tavaly volt már hasonló a helyzet, akkor nem sikerült rosszul a beugrás, több helyet léptünk előre a tabellán, ez a cél most is - mondta Lengyel Roland vezetőedző.  

A Szeged ellen több saját nevelésű fiatal is pályára lépett. Matyi Zoltán egy nappal a meccs előtt tudta meg, hogy bemutatkozhat az NB-II-ben. 

- Csütörtökön tudtam meg, hogy keretben leszek, szombaton pedig, hogy kezdek is. Nagyon izgultam, de a többiek sokat segítettek, és jól sikerült a találkozó - mondta Matyi Zoltán. 

A fiatal játékosnak nagy lökést ad, hogy játszhatott a felnőtt együttesben. Szekszárdi Tamás is jó teljesítményt nyújtott, a harmadik gólt ő szerezte. 

- Nagyon szerettem volna játszani, és már az öltözőben a többiek szemén is látszott, hogy ezúttal nem veszíthetünk. A gólomnál Gyurján Bence remekül adta be a labdát, a fejes után pedig felszínre törtek az érzelmek, nagyon boldog voltam – mondta Szekszárdi Tamás. 

A bajnokságban most a válogatott meccse miatt szünet van, majd Szolnokon lép pályára a Nyíregyháza Spartacus.