Felpezsdül a város, újra lesz Helló Nyíregyháza!
Felpezsdül a város, újra lesz Helló Nyíregyháza!

Folytatódik a városi nagyrendezvények sora, kilencedik alkalommal szervezi meg az önkormányzat a Helló Nyíregyháza! elnevezésű, szezonnyitó, tavaszköszöntő programját április 22-én, pénteken, a Kossuth téren.

A pandémia miatt ugyan most két év kimaradt, de idén újra vidám rendezvénnyel, a Helló Nyíregyházával köszöntik a tavaszt a megyeszékhelyen, ahová minden családot szeretettel várnak. Április 22-én, 2 hét múlva pénteken immáron kilencedik alkalommal pezsdül fel a belváros.

Érkezik az X-Faktor győztese

Bár idén tematikus utcák nem lesznek, de színpadi programok annál inkább. A rendezvény délelőtt 10 órakor kezdődik, koncertek délután 3 órától pedig minden órában lesznek. Érkezik Alee, az X-Faktor tizedik évadának győztese, fellép a Unique, a három tagból álló elektronikus popzenei formáció, itt lesz Csordás Tibi, a Fiesta énekese, hat órakor a Hősök, a napot pedig Paulina élő koncertje zárja. Õ lett az X-Faktor tizedik évadának második helyezettje.

Az ifjúságé a főszerep

A színpadi programokból is látszik, hogy a Helló Nyíregyháza! programjaiban ezúttal is az ifjúságé lesz a főszerep, azonban nem csak április 22-én. Azon a héten szerdán (április 20-án) beírják a nevüket a nyíregyházi ballagók az egyedi méretű bőrkötéses kapcsos könyvbe a városháza dísztermében, majd a tavasznyitó program reggelén megtartják a központi ballagást is a Krúdy teremben.

Áprilistól aztán beindul a nagyrendezvények sora, hiszen májusban Városnapok és Gyermeknap is lesz, augusztus 15–22. között tartják a XIV. Cantemus Nemzetközi Kórusfesztivált, szeptemberben pedig a közel egy évtizede népszerű Tirpák Fesztivált. November 27-e és december 31-e között a tervek szerint a szokásos évbúcsúztató rendezvényeknek ad majd otthont a szabolcsi megyeszékhely. (Természetesen VIDOR Fesztivál is lesz idén, a színház szervezésében.)