Felhők közül ki-kibukkanó napsugár várható csütörtökön
Fotó: Illusztráció

Napközben a borult, párás területek nagysága összességében fokozatosan csökken, de a rétegfelhőzet eközben a kissé nyugatabbra fekvő tájakra is átterjedhet, délután főként a középső megyékben lehetnek még borult, párás vidékek – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Másutt napos idő valószínű általában csak kevés felhővel, majd délután nyugat felől növekszik a magasszintű felhőzet. Érdemi csapadék nem lesz. A déli szél Sopron körül megélénkülhet, másutt általában mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet az ország nagyobb részén 15 és 19 fok között alakul, de ahol beragad a rétegfelhőzet ott csak 11, 14 fok lesz. Késő estére 6 és 12 fok közé hűl le a levegő.

Estére nyugat felől tovább növekszik, hajnalra a Dunántúlon meg is vastagszik a felhőzet, eközben keleten köd és rétegfelhőzet képződik, illetve terjeszkedik. Hajnalban a nyugati határnál gyenge eső előfordulhat, addig legfeljebb szitálás lehet. A légmozgás a legtöbb helyen gyenge vagy mérsékelt marad, de az Észak-Dunántúlon már lehetnek élénk, erős széllökések.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 6 és 11 fok között alakul, de a kevésbé felhős keleti tájakon ettől több fokkal hidegebbet is mérhetnek.

 

Forrás: hirado.hu