Felfüggeszthetik az idősek vásárlási idősávját

Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter a közösségi oldalán közzétett videóban arról tájékoztatott, hogy egyeztetett az Idősek Tanácsáva a szépkorúak vásárlási idősávjának tapasztalatairól:

„Arról számoltak be, hogy egyrészt örülnek annak, hogy élhetnek ezzel a lehetőséggel, sokan ki tudták használni az idősávot vásárlásra, ugyanakkor azt látják, hogy az ünnepek közeledtével egyre nagyobb a tumultus. Egyre többen vannak ráadásul szabadságon, egyre nagyobb a feszültség a különböző korosztályok között a védett idősáv miatt. Ezért az Idősek Tanácsának tagjai azt javasolják, hogy legalább hétvégére, de akár teljes egészében – a karácsonyi időszakra való tekintettel – függesszük fel a védett, időseknek szóló vásárlási idősávot. Én ezt a javaslatot fogom továbbítani miniszterelnök úrnak.” – fogalmazott Novák Katalin.

Hulák Zsuzsa, az Idősek Tanácsa szakértője a videóban azt mondta: az idősávot köszönettel vették az kedvezményezettek. Ki is használták, amennyire lehetett, bár sok esetben el kellett térniük ettől, mert más időpontban kényszerültek vásárolni. Hozzátette: azt érzékelték, hogy a fiatalok sok esetben nem tudnak megfelelőképpen vásárolni, különösen hétvégén. Ez azért feszíti a családokat, mert a fiatalok este tovább dolgoznak, és hétkor az üzletek bezárnak, így ők már nem jutnak megfelelő áruhoz – jelezte.

Csütörtökön a kereskedelmi szervezetek is az idősek vásárlási sávjának felfüggesztését kérték az Innovációs és Technológiai Minisztériumtól.

 

Forrás: hirado.hu