Felelősségteljes magatartásra, higgadt hozzáálásra szólít fel a városvezetés

A polgármester arra kéri a nyíregyháziakat, hogy minden óvintézkedést tartsanak be, aki teheti, ne hagyja el az otthonát.

Figyeljenek és vigyázzanak egymásra, fokozott odafigyeléssel a látókörükben élő idős emberekre. A diákok maradjanak otthon, tanuljanak, ne menjenek a bevásárlóközpontokba és ne szervezzenek csoportos programokat, házibulikat. A higgadt és felelősségteljes hozzáállás azt jelenti, hogy a családból csak egy fő menjen vásárolni, és kizárólag élelmiszer, vagy gyógyszer beszerzése céljából. Akiknek egészségügyi panaszaik vannak, ne személyesen menjenek az orvoshoz, telefonon hívják a háziorvosukat, vagy a Nyíregyházán 0-24 órában működő orvosi ügyeletet.

A szerda délutáni, részletes városházi sajtóközleményt ITT olvashatja el. A városvezetés által felállított operatív munkacsoport naponta elemzi a helyzetet, s szükség esetén további intézkedésekre tesz javaslatot. Kérik, hogy a hiteles és aktuális információkat kísérjék figyelemmel a https://koronavirus.gov.hu/ weboldalon, valamint az önkormányzat által kiadott sajtóközleményekből. Valamennyi eddig kiadott, a járvány megfékezésének érdekében hozott helyi intézkedéseket is tartalmazó sajtóközleményük elérhető városunk hivatalos weboldalán: https://www.nyiregyhaza.hu/