Feczkó Tamás a Nyíregyháza Spartacus új vezetőedzője - A hétvégén a Szolnok ellen debütál

Mindenben megállapodott a Nyíregyháza Spartacus FC Feczkó Tamással, így a 44 éves, helyi kötődésű szakember irányítja a jövőben vezetőedzőként a Szparit. A klub vezetése szerdán délelőtt hivatalosan jelentette be mindezt. 

- Az első öt fordulóban jól teljesített a csapat, majd megtört a lendület. A vezetés ezért úgy érezte váltani kell, még mielőtt leszakadunk az élmezőnytől. Egy olyan edzőt szerettünk volna, aki új lendületet adhat a csapatnak - mondta Dankó Gergő klubigazgató. 

A Nyíregyháza Spartacus FC vezetése kedden közös megegyezéssel bontott szerződést Sándor István szakmai tanácsadóval és Szergej Pacaj vezetőedzővel. 

- Bár a tabellán elfoglalt helyünk nem rossz, a mutatott játékkal nem voltunk elégedettek. Vérfrissítésre van szükség. Döntő tényező volt számunkra, hogy helyi kötődésű szakembert találjunk, és Feczkó Tamás személyében ez sikerült. Korábban két csapatot is feljuttatott már az NB-I-be, szeretnénk, ha Szpari lenne a következő - mondta Róka Géza társügyvezető. 

Feczkó Tamás dolgozott pályafutása során a nyíregyházi utánpótlásnál, és volt az NB-I-be feljutott csapat másodedzője is 2014-ben.

2015-ben sikeres UEFA Pro Licenc vizsgát tett, majd 2017-ben a Balmazújvárossal kiharcolta az élvonalba kerülést vezetőedzőként. Abban az évben megkereste az MTK, és a fővárosiakkal is NB-I-be jutott. Utoljára a DVTK-t irányította, vasárnap pedig a Szolnok ellen először küldheti pályára szülővárosa csapatát. 

- Hat és fél évvel ezelőtt Révész Bálint tulajdonos nagyon korrekt volt, amikor elengedett Balmazújvárosba vezetőedzőnek. Azóta többször szóba került, hogy visszatérek, de az élet úgy hozta, hogy ez most valósulhatott meg. Gyerekként a nézőtéren szurkolhattam Czeczeli Károlynak, Kiss Miklósnak, most irányíthatom szülővárosom csapatát, ami nagy megtiszteltetés. A balmazújvárosi öltözőben akkor jártam utoljára, mikor a feljutást ünnepeltük. Most szeretném, ha a Szpari játékosok is megtapasztalnák, hogy ez milyen érzés. Persze vannak reális célok és az álom kategória, de szeretnénk a szurkolókkal közös álmunkat valóra váltani - mondta Feczkó Tamás. 

A vezetőedző szerződése 2023. nyaráig szól. Már folynak az egyeztetések arról, hogy kik segítik a stábban a munkáját, de itt is fontos a nyíregyházi kötődés.