Látogatás a víztoronyban – A csapvíz fontosságát hangsúlyozta a gyerekeknek a NYÍRSÉGVÍZ

A víztorony és az egészséges csapvíz történetét ismerhették meg az érdeklődő gyerekek a víztoronyban. A NYÍRSÉGVÍZ Zrt. egy elnyert pályázatnak köszönhetően tudta átadni a nyíregyházi csapvízhez köthető legfontosabb információkat a legfiatalabb korosztálynak is. A gyerekek a víztorony tetejére is felsétálhattak, ahonnan csodálatos volt a panoráma.

Sokan nem tudják, hogy a NYÍRSÉGVÍZ szolgáltatási területén honnan és hogyan nyerik az ivóvizet és hogy miért kiemelt fontosságú, hogy vigyázzunk erre a kincsünkre. Napjainkra az ivóvíz lett az egyik legnagyobb érték, az emberi szervezet számára fontos, hogy folyamatosan pótoljuk a folyadékot, erre az egyik legjobb alternatíva az egészséges és tiszta csapvíz, amit a nyíregyházi szolgáltató biztosít. Ez a legszigorúbban ellenőrzött élelmiszer Magyarországon, ennek is köszönhető, hogy biztonsággal fogyasztható, de környezetkímélő is, hiszen nincs szükség PET-palackokra az előállításhoz és fogyasztáshoz.

Edukációs látogatás

A NYÍRSÉGVÍZ szakemberei már régóta keresik az alkalmat, hogy ezeket a fontos információkat a lakossághoz is eljuttassák. Ehhez most egy pályázat keretében nyert forrást a társaság. Ide, a város egyik legmagasabb épületébe, a Szarvas utcai víztoronyba várták a gyerekeket. A víztornyot az 1960-as években építették, egy egyedi formájú, húszágú csillag alaprajz szerint. A talapzatnál 8 méter, a tetejénél 16 méter átmérőjűre szélesedik ki a szerkezete. Nap mint nap rengeteg autós, gyalogos és kerékpáros elmegy mellette, évente egyszer pedig kapuit is megnyitja a látogatók előtt, a víz világnapján, márciusban. A NYÍRSÉGVÍZ most a nyertes projektnek köszönhetően több napon keresztül várta a kíváncsi nyíregyháziakat, akik meg szerették volna ismerni a víztorony és az egészséges csapvíz történetét. A torony tetejéről csodálatos panoráma tárult a gyerekek elé, tiszta időben akár a Tokaji-hegyet is látni innen. A csoportokat edukációs céllal várta a társaság.

Sikeresen pályáztak

48 millió 315 ezer forintot nyertünk ahhoz, hogy ezeket a fontos információkat megosszuk felhasználóinkkal, fogyasztóinkkal. Szerettünk volna már 2020 tavaszán elindulni ezekkel a szemléletformáló kampányokkal, rendezvényekkel, előadásokkal, csak sajnos a Covid, mint az élet annyi más területén, bennünket is megakadályozott ebben. Viszont szerettünk volna minél hamarabb, minél több hasznos információt megosztani a szélesebb közönségünkkel, ezért 2021 áprilisában elindítottunk egy aloldalt: felelosen.nyirsegviz.hu címen, és ezen az aloldalon rengeteg hasznos információt találhatnak meg felhasználóink, továbbá nyereményjátékot is indítottunk, melynek fődíjaként év végén kisorsolunk egy LG elöltöltős mosógépet” – ismertette a részleteket Matyasovszkiné Buri Adrienn, a NYÍRSÉGVÍZ Zrt. kommunikációs referense.

Az egészséges csapvizet több mint 300 ezer embernek biztosítja nap mint nap a NYÍRSÉGVÍZ a szolgáltatási területén. A résztvevők a látogatás során megtudhatták, Nyíregyházára a föld alatti rétegvizekből három víztermelő telepről érkezik az ivóvíz.