Ezen a nyáron biztosan nem fog unatkozni, a Rózsakert gondoskodik róla!

Rózsakert – Minden korábbinál színesebb kínálatot ígér a színház

Zseniális vígjátékok, andalító operettek, izgalmas koncertek várják a nyíregyháziakat és a turistákat a Rózsakert Szabadtéri Színpadon. A színház minden korábbinál színesebb kínálattal készül a nyárra. Nem feledkeznek meg a focirajongókról sem, és olyan programokat is kínálnak, amelyek az egész családnak kellemes perceket szereznek.   

A sajtós főpróba még zárt ajtók mögött folyt múlt hét pénteken, de szombat este már telt ház tapsolt a Móricz Zsigmond Színház egyik legnépszerűbb darabjának, az újból műsorra tűzött Anconai szerelmeseknek. Az új szereposztásban többek között Gulácsi Tamás, Horváth Viktor, Kiss Eszter Júlia, Szabó Nikolett, Jenei Judit, Rák Zoltán, Tóth Zolka, Kosik Anita szórakoztatja a nézőket, de olyan remek színészek is feltűnnek a Keszég László rendezte új verzióban, mint Mészáros Árpád Zsolt és Horváth Margit, akik már a közel 25 éves sikertörténet részesei lehettek, persze más-más karaktert megformálva.

A Rózsakert Szabadtéri Színpadon így kezdődik a nyár, hiszen ma, pénteken és szombaton is felcsendülnek majd a darabot meghatározó, örökzöld, olasz slágerek. Júniusban a színház a szabadtérin is bemutatja az elmúlt évek egyik legkedveltebb darabját, a Ma este megbukunk című zseniális vígjátékot. A teátrum igazgatója közben hozzáfűzi, igyekeztek családi programokat is műsorra tűzni.  

- Nem feledkeztünk meg idén sem a gyerekekről, családokról. Három alkalommal tűzünk műsorra animációs filmeket, rajzfilmet. Ez annyira népszerű lett az elmúlt 5-6 évben, hogy rengeteg család jelzi, hogy szeretnék már az időpontokat lefoglalni maguknak. Szerintem egy nagyon kerek nyári program jött össze, talán több előadással, több produkcióval, mint megszokhatták, de bízom benne, hogy meg fognak telni a nézőterek

- fogalmazott Kirják Róbert a Móricz Zsigmond Színház igazgatója.

A focirajongóknak jó hír, hogy a magyar csapat mindhárom csoportmérkőzését meg lehet majd nézni a Rózsakert óriáskivetítőjén. Az első mérkőzés most szombaton 15.00 órakor esedékes, amikor Svájc lesz a nemzeti 11 ellenfele.

Az operettek szerelmesei sem unatkoznak a nyár folyamán; június 28-án a Csókos asszony, július 13-án pedig Gül baba andalító slágerei is felcsendülne a város egyik legszebb terén. Remek koncertek is várják az érdeklődőket ezen a nyáron.

Július 4-én a város sztárja, Mészáros Árpád Zsolt, Miller Zoltánnal közösen énekel, július 6-án pedig a megye egyik büszkesége, Gubik Petra csillogtatja meg a tehetségét.

De fellép majd Zséda is, Dés László pedig 4 zseniális művésszel érkezik Nyíregyházára. Négy dámát is vendégül lát a megyeszékhely, augusztusban pedig a nyíregyházi színészek is visszatérnek, hogy a Bolha a fülbennel és a Legénybúcsúval kedveskedjenek a nézőknek.

A nyár teljes programját a Móricz Zsigmond Színház honlapján találják meg az érdeklődők.