Ez történt Nyíregyházán – Beköszöntött a Jégkorszak, jön a Táncfarsang és a Disznótoros!

Mamutbébi és kardfogú tigris költözött a múzeumba!

Kardfogú tigris, mamutbébi és fagyott világ: megérkezett a Jégkorszak Nyíregyházára. A Magyar Természettudományi Múzeum vándorkiállítása a Jósa András Múzeumban mutatja be milyen állatok és növények éltek az utolsó eljegesedés idején.

További információk: https://www.nyiregyhaza.hu/mamutbebi-es-kardfogu-tigris-koltozott-a-muzeumba-2019-01-22

Ilyen nagyszabású természettudományi kiállítás még nem volt a megyeszékhelyen.

Magyar Kultúra Napja – Van mire büszkének lenni!

Cantemus kórusfesztivál, Seuso- és Munkácsy-kiállítás, rekordok a színházban, színes Vidor fesztivál – kulturális szempontból remek évet tudhat maga mögött Nyíregyháza. Ezt mondta Dr. Kovács Ferenc, városunk polgármestere a Magyar Kultúra Napja alkalmából rendezett ünnepségen, melyet a Váci Mihály Kulturális Központban tartottak meg kedd délután. Az eseményen Krúdy Gyula díjat is adományoztak. Idén a rangos kitüntetést Puskás Tivadar színművész vehette át.

További információk: https://www.nyiregyhaza.hu/magyar-kultura-napja--van-mire-buszkenek-lenni-2019-01-23

Dr. Kovács Ferenc polgármester átadja a Krúdy Gyula díjat Puskás Tivadar színművésznek.

Megérkeztek a II. Nyírségi Disznótoros Fesztivál részletei, a fellépők névsora is!

Február 16-án, szombaton a Sóstói Múzeumfaluban a ZeneExpressz előadói, többek között Márió a harmonikás és Komonyi Zsuzsi szórakoztatja az érdeklődőket, de fellép több térségbeli táncegyüttes és a Szikes Zenekar is. A II. Nyírségi Disznótoros Fesztiválon, egyben a 18. Nemzetközi Böllérversenyen szokás szerint a falusi disznótor hagyományait elevenítik majd fel.

További információk: https://www.nyiregyhaza.hu/megerkeztek-a-ii.-nyirsegi-disznotoros-fesztival-reszletei-a-fellepok-nevsora-is-2019-01-25

A gasztrokulturális rendezvényt február 16-án tartják, helyszíne pedig ismét a Sóstói Múzeumfalu lesz.

Hétvégén is szabad a pálya

A korizás a tél egyik legszuperebb sportja. Nem csak edzésnek kiváló, de családi programnak is remek, hiszen a gyerekek is imádnak csúszkálni a jégen. Ebben a szezonban tavaly november 12-én nyitotta meg kapuit újra a Nyíregyházi Városi Jégpálya. Azóta pedig, nincs megállás.

További információk: https://www.nyiregyhaza.hu/hetvegen-is-szabad-a-palya-2019-01-26

Január 14-től elindult az ovikori is, minden nagycsoportos óvodás ingyen tanulhat meg korcsolyázni!

Farsangolnak a táncosok

A február 2. és 7. között, 16. alkalommal megrendezett táncünnepen 7 rendezvényre várják a nézőket két helyszínen. A kamarában láthatják majd a Grecsó Zoltán, Gulyás Anna, Szeri Viktor, Tókos Attila és ifjabb Zsurafszky Zoltán koreográfiáit előadó együtteseket, valamint a dot.Conslát, Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint élő zenei kíséretével. 

További információk: https://www.nyiregyhaza.hu/farsangolnak-a-tancosok-2019-01-26

Az idei Táncfarsangon bérlet vásárlásával is biztosíthatják helyüket az érdeklődők.