Extrém akadályok is várják a futókat, de nem kell megijedni!

A szeptember ismét Extreme Trail Weekenddel indul Nyíregyházán. 5. alkalommal rendezik meg a terepakadályfutó versenyt szeptember 9-10-én.Az esemény helyszíne most is az Aquarius Élmény- és Parkfürdő területe. Új akadályokkal is készülnek a szervezők. A felnőtteknek 5km és 10km-es távon 25 akadályt kell teljesíteniük. A gyerekeknek korosztálytól függően szintén egy rövidebb és egy hosszabb távon kell versenyezniük.

- A kicsiknek külön pályával készülünk, így szülői felügyelet mellett bárki indulhat, de 14 év felett már a felnőttek között is rajthoz állhatnak. Itt mindenki saját magát kell, hogy legyőzze. Vannak könnyebb és nehezebb akadályok, a legnépszerűbb a strandon lévő óriáscsúszda. Aki a Decathlon Élménypróbát teljesítette, az most is nyugodtan elindulhat – mondta Vitkai Elemér, az Extreme Trail Sportegyesület elnöke.

A női és férfi kategóriákat különböző korosztályokban díjazzák. A gyerekek versenyében is a hagyományoknak megfelelően több korosztályban hirdetnek győztest.

- Számos kiegészítő programmal is készülünk, és bár a strand már ekkor zárva lesz, a kedvünkért most is megtöltik a termál medencét, melyet használhatnak a nevezők. Ezúttal is érkeznek külföldről is indulók, így nemzetközi lesz a viadal – tette hozzá Benkő Róbert főszervező.  

Nyíregyházán 22 sporteseményt rendeznek idén. A héten kerékpárverseny, a jövő héten pedig futófesztivál színesíti a programot. 

- Az Extreme Trailre érkezők több napot is itt töltenek, és a résztvevők közel fele az ország távolabbi részeiről jön, így sportturisztikai szempontból is ez egy fontos esemény számunkra – mondta Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere.

Az akadályversenyre online már lehet nevezni, és közel ezer indulót várnak a szervezők.