Évzáró rendezvényt tartott a Nyíregyháza és Térsége Nyugdíjas Szövetség

 

Ünnepi műsorral kezdődött a Nyíregyháza és Térsége Nyugdíjas Szövetség hagyományosan megrendezett évzáró ünnepsége. Az eseményen dr. Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár is részt vett, aki elmondta, hogy fontos az idősebb korosztály megbecsülése.

Fontos az idősek megbecsülése

Nagyon fontosnak tartom, hogy az idősebb korosztályt is megbecsüljük nyíregyházi városunkban, hiszen itt most 80, 85 éves és 90 éves emberek is vannak és nagyon nagy örömmel köszöntöm én is őket. Fontos tudni, hogy ahogy a város fejlődik, az nekik is köszönhető. Ők a szüleink, nagyszüleink, dédszüleink és amit ők végig vittek az életük során, a munkásságukat meg kell becsülnünk. Az, hogy rendkívül dinamikusan fejlődik Nyíregyháza abban az ő kezük munkája is benne van, úgyhogy nagy örömmel érkeztem és köszöntöm én is őket.

– tette hozzá dr. Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár.


Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere is részt vett az eseményen, elmondta a város folyamatosan kiemelt figyelmet fordít az idősebbekre, a városi fejlesztések folyamán az ő érdekeiket is szem előtt tartva hozzák meg döntéseiket.

Számos intézkedéssel és rendezvénnyel kedveskedtek az elmúlt évben is a nyugdíjasoknak, például a Mozdulj Nyíregyháza programmal, az ingyenes állatkerti belépővel, nyugdíjas karácsonnyal és a karácsonykor küldött csomaggal, de az Idősügyi Tanács havi ülésein elhangzottak figyelembevétel folyamatosan bővítik a nyugdíjasokat érintő, új intézkedések repertoárját.

Számos intézkedés a nyugdíjasokért

Egész évben az Idősügyi Tanács javaslatai alapján és saját elgondolásaink alapján én azt gondolom, hogy tudtuk segíteni a nyugdíjasokat. Mindig vannak új dolgok, ilyen volt az ingyenes állatparki látogatás és nem véletlenül nyertük el másodszor az elmúlt évben az Idősbarát önkormányzat címet. A kondiparkoktól kezdve a város fejlesztésének minden momentumában benne van a nyugdíjasok véleménye, javaslata, hasonlóan a fogyatékkal élőkéhez. Arra törekszünk, hogy mindenkit bevonjunk az ovisoktól a nyugdíjasokig.

– tette hozzá dr. Kovács Ferenc Nyíregyháza polgármestere.

A rendezvényen ajándékcsomaggal köszöntötték azokat a résztvevő nyugdíjasokat, akik a 2017-es évben töltötték be a 80., a 85. vagy a 90. születésnapjukat.

 

Kanócz Rita