Értékteremtő elismerés – November 19-én adják át a Megyei Prima Díjakat
Fotó: Illusztráció

Idén a XV. jubileumi díjátadóra készül a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége. A Megyei Prima díjra ismét 10 kategóriában érkeztek ajánlások. Művészeti, tudományos, oktatási, sport és sajtó területen díjazzák a helyi kiválóságokat. A jelöltek között szerepel például a Nyíregyházi Televízió stúdióvezetője, Boronkay Ferenc is.

2021-ben 31 jelölés érkezett a megyei Prima díjra, a VOSZ felhívására. Intézmények, szervezetek, a városi önkormányzat és a megyei közgyűlés, a kormányhivatal képviselői, illetve szakemberek is részt vesznek a folyamatban. A 14-tagú társadalmi kuratórium döntött a kategóriagyőztesekről, majd november 19-én, pénteken derül ki, hogy kikre adta voksát a vállalkozói szféra, ki lesz a Prima díjas, illetve különdíjas.

„Presztízse van ennek a díjnak. Az egész országban minden megyében megrendezik a megyei díjkiosztó gálákat. Ez egy színvonalas rendezvény. Mindenki számára emlékezetes és fontos, hogy ezeknek az embereknek a munkásságát elismerjük. Szeretném kihangsúlyozni, hogy a vállalkozói közösség ismeri el őket, a vállalkozók áldoznak arra, hogy odafigyelnek, időt, energiát és pénzt fordítanak a társadalmi szereplőkre, művészekre, sportolókra, oktatókra. Számon tartják, hogy kik azok az emberek, szervezetek, csoportok, akik kiemelkedő munkát végeznek” – fogalmazott Czomba Csaba, a VOSZ megyei elnöke.

Kürti László mátészalkai költő, tanár, szerkesztő, Gulácsi Tamás Móricz-gyűrűs színművész, Csutkai Csaba fotóművész, dr. Szerafin László, az onko-hematológia országos hírű kutatója, Zsigó Zsolt, a Bánki Donát Műszaki Technikum tanára, a digitális oktatás nagykövete, a magyar építészet kategóriában Béres Csaba, a NYÍRBER Kft. ügyvezetője, a nagykállói Bürkös zenekar, Szabó Soma Liszt-díjas karnagy, Vajda Tamás, az úszás mester- és versenyedzője, a sajtó kategóriában pedig kollégánk, a Nyíregyházi Televízió stúdióvezetője, a sokoldalú Boronkay Ferenc.

„A megyei önkormányzat leglátványosabb szerepe a helyszín, márhogy a díjátadó a megyeháza épületében van. Egy olyan különleges helyen, mely mind történelmi, mind kulturális örökség szempontjából fontos helyet foglal el a megyében. Ezzel is szeretnénk jelezni azt, hogy a Prima díjasokra milyen büszkék vagyunk. És nemcsak a Prima díjasokra, hanem a jelöltekre is, hiszen ők mind-mind letettek már egy névjegyet a megyében a különböző területeken, ahol élnek és dolgoznak. Ezt a büszkeséget szeretnénk kifejezni azzal is, hogy a megyeházán, egy különleges környezetben történik meg a díjátadó” – nyilatkozta Baracsi Endre, a megyei közgyűlés alelnöke.

A szervezők remélik, hogy novemberben megtarthatják a gálát, de már most fontos információ, hogy a meghívottak oltási igazolvánnyal vehetnek részt az eseményen, a megyeháza nagytermében.

A három Prima díjas jutalma 1 millió forint, a különdíj értéke 250, illetve 500 ezer forint. A megyeházi eseményen 7 vállalkozói díjat is kiosztanak, illetve 2 megyei szakembert a Vállalkozók Napján Budapesten, az országos ünnepségen jutalmaznak. A Prima díjjal kapcsolatos valamennyi kiadványon szerepel az alapító, Demján Sándor neve, kinek emléke előtt így is tiszteleg a vállalkozói szakma és a szövetség.