Erős szélvihar csap le az országra, akár óránkénti 110 kilométeres erősségű lökések is lehetnek
Erős szélvihar csap le az országra, akár óránkénti 110 kilométeres erősségű lökések is lehetnek

Másodfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a szélvihar miatt, de az időjárási helyzetre való tekintettel már egyes megyékbe a piros színű veszélyjelzés is kiadásra került.

Eleinte még felhős idő várható, majd délutántól pedig mindenhol jelentősen csökken a felhőzet.

Keleten nagyobb, nyugaton kisebb eséllyel alakulhat ki zápor, hózápor.

Egyre nagyobb területen jelentősen erősödik az északnyugati szél, amely a nappali órákban egyre inkább északira fordul. Napközben az országban sok helyen lehet 70 kilométer/óra fölötti széllökés. Erősen viharos (90-100 kilométer/órát meghaladó) szélrohamok elsősorban a Dunántúlon, a Duna vonalának környezetében, valamint az északkeleti tájakon (Borsod, Szabolcs) várhatók. Emellett kiemelten a Dunántúli-középhegységben (főként Bakony), a Mecsek környékén és a Balaton térségében 110 kilométer/óra körüli, vagy azt meghaladó lökésekre is lehet számítani.

Tovább erősödik az északnyugati szél, amely a nappali órákban egyre inkább északira fordul. Napközben az országban sok helyen lehet 70 km/h fölötti széllökés. Erősen viharos (90-100 km/h-t meghaladó) szélrohamok elsősorban a Dunántúlon, a Duna vonalának környezetében, valamint az északkeleti tájakon (Borsod, Szabolcs) várhatók. Emellett kiemelten a Dunántúli-középhegységben (főként Bakony), a Mecsek környékén és a Balaton térségében 110 kilométer/óra körüli, vagy azt meghaladó lökésekre is lehet számítani.