Erős pünkösdi hétvégére számítanak a turizmusban
Erős pünkösdi hétvégére számítanak a turizmusban

Erős pünkösdre számítanak az éttermekben és a szállodákban. Jóval többen foglaltak előre szállást, mint tavaly pünkösdkor az első hullám végén. Akiknek van védettségi kártyájuk sokféle program közül választhatnak. Már csak a jó idő kellene, de az inkább közepes lesz.

Sokan látogattak el péntek délelőtt a Tisza-tavi Ökocentrumba, ahol őshonos halak láthatók. A hétvégére számos újdonsággal készülnek.

„Kis rókákkal találkozhatnak, hódokat figyelhetnek meg vidrák cukiságát láthatják. Illetve nagyon érdekes színfoltként az Ökocentrumba réti sasok költöztek. A térség és maga Poroszló is felkészült nyüzsgő életre" – mondta Balogh Edit, a Tisza-tavi Ökocentrum igazgatóhelyettese..

A Fővárosi Állatkertben Samu, a nem rég született kiselefánt kihasználta a jó időt és anyja mellett sütkérezett. A hosszú hétvégén sok vendégre számítanak, de fontos, hogy itt is csak védettségi igazolvánnyal rendelkező vendégeket fogadnak.

A gasztronómia szerelmesei pedig ellátogathatnak a Gasztrofaluba, Köveskálra, ahol az éttermek és borászok különleges fogásokkal készülnek. Az ételek elkészítésénél szezonális alapanyagokat használnak, amit helyi termelőktől szereznek be.

Döbrentei Ildikó, a Gasztrofalu Köveskál alapító tagja szerint ez a hosszú hétvége kiváló lehetőség számunkra hogy bemutassuk az aktuális ételkülönlegességeinket amibe rengeteg spárgát teszünk epret, szezonális gyönyörű színes zöldségeket.

Aki pedig szárazföld helyett inkább vízre szállna, annak számos lehetősége nyílik a Balaton körül. A hosszú hétvégén több hajójáratra számíthatnak a kirándulók.

„Öt útvonalon fognak a hajók közlekedni, a hagyományos Siófok-Balatonfüred-Tihany, illetve a Fonyód-Badacsony mellett bekapcsolódik a Boglár és Révfülöp, illetve bekapcsolódik Balatonföldvár és Tihany, illetve a nyugati régió is, ahol Balatonmária-Balatongyörök, Szigliget és Badacsony útvonalon lehet közlekedni” – mondta a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója Veigl Gábor.

Hajdúszoboszlón is várták már a hosszú hétvégét, ahol szintén nyitnak.

A hévízi szállodák is már a teljes szolgáltatási palettával várják a vendégeket. Beindultak a gyógyvizes medencék és a gyógyászati kezelések is. Több szálloda felújításra használta ki a vendégen nélküli időszakot.

hirado.hu