Emléklapot kaptak a Nyíregyházi Nemzeti Értékek képviselői
Emléklapot adott át Nyíregyháza polgármestere a Nyíregyházi Települési Értéktárba bekerült nemzeti értékek képviselőinek. Az ünnepséget a Városnapok programsorozat keretében tartották meg a városházán.

A magyar nemzeti értékekről és hungarikumokról, illetve a gondozásukról szóló törvény és kormányrendelet szerint 2013 végén alakult meg a Települési Értéktár Bizottság, amely egyéni kezdeményezések nyomán 16 nemzeti értéket vett fel az értéktárba. A nyíregyháziak számára fontos, büszkeséggel emlegetett, identitástudatot erősítő helyi értékek képviselőinek, illetve gondviselőinek dr. Kovács Ferenc polgármester emléklapot adott át.

– Nyíregyháza nagyon büszke az értékeire, de ahhoz, hogy még büszkébb lehessen, meg kell azokat ismerni – mondta dr. Kovács Ferenc polgármester. – Fontosnak tartom, hogy az elismerés és a segítő munka meglegyen a mindennapokban, mert az a 16 pályamű, amely bekerült a települési értéktárba, tovább kell, hogy éljen, és ehhez a város minden segítséget megad.

További képekért kattintson a fotóra!

A Nyíregyházi Települési Értéktárba nemzeti értékként bekerült Bárány Frigyes művészeti tevékenysége, a Bessenyei szobor, a Bokortanyák, a Nyíregyházi Cantemus Kórus munkássága, a Nyírség Táncegyüttes munkássága, Sóstógyógyfürdő mint gyógyhely, a Sóstói Múzeumfalu, a Sóstó Zoo, a Szabolcs Néptáncegyüttes munkássága, a Tirpák népi építészet, Krúdy Gyula irodalomtörténeti munkássága, Szikora Tamás festőművész alkotásai, a 4 for Dance táncegyüttes eredményei, koncepciója, a Hősök temetője, dr. Eisert Árpád úttörő szívsebészeti tevékenysége és a Nyíregyházi Evangélikus Nagytemplom.
A helyi értékek képviselői az erről szóló emléklapot ünnepélyes keretek között vették át a városházán.

F. A.

(Fotó: Kohut Árpád)