Élvonalbeli csapatok - Fontos az együttesek számára a támogatás

A Bajnokok Ligájában is indul a következő szezonban a Fatum Nyíregyháza. A női röplabda együttes mellett a kosárlabda csapat az élvonalba jutott. A város vezetése bízik abban, hogy a Nyíregyházán működő cégek is a gárdák mögé állnak. 

Nagy volt az öröm tavasszal, amikor a Fatum-Nyíregyháza női röplabda együttese előbb kupagyőztes, majd bajnok lett. A csapat a Bajnokok Ligájában is indulhat. A Hübner Nyíregyháza BS kosárlabda csapata 5 év után ismét az NBI/A osztályában szerepelhet. Az élcsapatok sikeréhez évről-évre egyre több nyíregyházi cég is hozzájárul. Nekik szerveztek egy találkozót. De segítik a cégek a szabadidős rendezvényeket is. Az elmúlt években több sportot érintő beruházás történt, a jégpálya, az uszoda és az Atlétikai Centrum mellett kerékpárutak és rekortánok épültek. 

- Az önkormányzat egyedül ezt nem finanszírozhatja, szükség van támogatókra. De ez közös ügyünk is, hiszen a kondiparkokat, futópályákat a cégek dolgozói is használják. Szeretnénk egy olyan kapcsolatot kialakítani velük, mely hosszú távon gyümölcsöző lehet - mondta Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere.

Napjainkban többféle módja van a sport  támogatásának.  A TAO támogatás kifejezetten utánpótlás nevelésre fordítható, élsportra nem.  A látvány-csapatsport támogatásként felajánlott összeg 12,5%-a az ún. kiegészítő sportfejlesztési támogatás, mely összeget támogatásként vagy szponzorációként is nyújthatják. Az élcsapatok szeretnék megerősíteni játékoskeretüket, ehhez pedig támogatókra van szükség. 

- A röplabdában az a célunk, hogy idehaza megismételjük az idei sikereket, kosárlabdában pedig végre újra az élvonalban szerepelhetünk. Az élsport nem olcsó, ezért szükség van támogatókra – mondta Kőhalmi Richárd ügyvezető, Nyíregyházi Sportcentrum  

Ami a csapatokat illeti, a kosarasok szerződtették az amerikai Nigel Johnsont, míg a Fatum nyíregyháza megállapodott a napokban a brazil Ana Tiemivel, az ütő Vajda Beátával, a horvát Katarina Glavinic-el, a 76-szoros válogatott Dékány Bernadettel, a francia Aurélia Ebatombo-val és a center Bodovics Hannával is.