Elvitte a Haladás a pontokat - A szombathelyiek legyőzték a Szparit

A szombathelyieket fogadta a bajnokságban a Szpari. Mindkét csapatban több olyan labdarúgó van, akik korábban a másik csapatban játszottak. Most ellenfelekként találkoztak. 

Nyíregyháza Spartacus - Haladás 0-1 (0-1)

Városi Stadion 1200 néző

Jv: Horváth Tibor (Baghy Csaba, Belicza Bence Péter)

Nyíregyháza: Fadgyas - Svedyuk, Fodor, Jánvári, Papp M(Kovácsréti 56.). - Farkas A., Papucsek - Kalocsai, Ötvös (Györgyi 71.), Hamed - Hornyák (Gyurján 79.)

vezetőedző: Gálhidi György 

Haladás: Verpecz – Csilus T., Mocsi, Devecseri – Holdampf, Tóth D., Jancsó (Rácz 66.),, Németh M. – Medgyes Z.(Tóth B. 80.), Kiss B.T,óth M. (Szalay 56.)

vezetőedző: Mátyus János

1. perc A Szpari kezdte a találkozót. 

3. perc Szombathelyről is érkeztek szurkolók, a Szpari ultrái hangosabbak, igazi futballhangulat van a Városi Stadionban. 

4. perc Németh éles szögből lőtt kapura, Fadgyas biztosan fogta a labdát. 

6. perc Fadgyas rúgta előre a labdát ami Jancsóhoz került, utóbbi megcélozta 40 méterről a kaput, de mellé ment a labdája. 

7. perc Medgyes szép csel után lőtt jobbról, mellé pattant a labda egy védőről. 

14. perc Előbb Hornyák indult meg a bal oldalon, Hamedhez passzolt, de utóbbi nem jutott lövőhelyzethez, majd Tóth M. cselezte ki magát az alapvonalon túlra. 

18. perc Hamed ütközött egy védővel a vendég kaputól 18 méterre. A szabadrúgást Papp M. végezte el, a sorfalról szögletre pattant a labda. A sarokrúgást Ötvös végezte el, előbb egy védő mentett, majd az újabb szöglet után Verpecz kiütötte a labdát. 

24. perc Ötvös és Hamed játszottak össze, utóbbi lőtt balról, szögletre pattant a labda. 

28. perc Svedyuk ment el szépen a jobb oldalon, beadásával Hornyákot kereste, de kifejelte egy védő a labdát. 

30. perc Németh kapott sárga lapot. 

32. perc Egy balról érkező beadást Medgyes fejelt fölé. 

34. perc Ötvös ívelt Hamedhez, aki a bal oldalon, a kaputól 10 méterre rosszul találta el a labdát. 

43. perc Vezetést szerzett a Haladás. Medgyes cselezgetett szépen a kaputól 13 méterre, majd a kapuba lőtt, 0-1. 

Vége az első félidőnek, a vendég együttes vezet a szünetben. 

50. perc Fodor kapott sárga lapot. 

51. perc Kiss lőtt be középre veszélyesen egy szabadrúgást, Holdampf elől sikerült végül tisztázni. 

57. perc Nagy helyzet, Ötvös indította jól Hornyákot, aki elől egy védő mentett, centikkel gurult el a kapu mellett a labda. 

61. perc Kiss kapott sárga lapot. 

63. perc Kiss volt megint szabálytalan a 16-osnál Hornyákkal szemben, megúszta a kiállítást. A szabadrúgást Ötvös fölé lőtte. 

64. perc Devecseri nyújtott lábbal találta el Kovácsrétit, amiért sárgát kapott. 

78. perc Györgyi szabadrúgása pattant szögletre. A sarokrúgás után Farkas lőtt 30 méterről, védett Verpecz. 

87. perc Gyurján vállalta el 27 méterről, mellé lőtt. 

88. perc Györgyi lőtt kapásból mellé 28 méterről. 

90. perc Svedyuk veszélyes beadását fejelték ki szögletre Györgyi elől. A sarokrúgás után szabadrúgás kifelé kapustámadás miatt. 

92. perc Svedyuk kapott sárga lapot. 

93. perc Svedyuk és Rácz kakaskodtak, mindketten sárgát kaptak. Svedyuknak ez a második volt, így a pirosat is felmutatta neki a játékvezető. 

Vége a mérkőzésnek, nyert a Haladás. 

Gálhidi György vezetőedző, Nyíregyháza: - Egy küzdelmes, párharcgazdag mérkőzést játszottunk, minden labdáért küzdeni kellett. Az első félidőben nem voltunk elég élesek, meg is ittuk a levét, kaptunk egy elkerülhető gólt. Ezt leszámítva nem volt helyzete a Haladásnak, sajnos nekünk sem. A két 16-os között folyt a játék, és bár többször eljutotottunk a kapuig, nem sikerült ma gólt lőnünk. 

Mátyus János vezetőedző Haladás: - Egy nem túl látványos, de küzdelmes mérkőzésen megérdemelten szereztünk három pontot. Egyik oldalon sem volt sok lehetőség, de mi kihasználtunk egyet. A második játékrészben mindent megtett a Nyíregyháza az egyenlítésért, nem szerettünk volna visszaállni, beszorítottak minket, de nagy helyzetig nem jutottak. Köszönöm a nyíregyházi szurkolóknak ahogy fogadtak, és nem felejtettek el!