Eltávolították a Stadion utcai kalóztáblát

[video]

Még az oszlopnak a helyét is megmutatta a NYÍRVV osztályvezetője. Erre volt még tegnap reggel is egy kötelező haladási irányt jelző KRESZ-tábla felszerelve. A garázssornak annak a végénél volt kihelyezve, ami a stadion hátsó bejáratához esik a legközelebb. Ha valaki a jelzések szerint közlekedett volna, akkor még a garázsához sem fordulhatott volna le, legalábbis az utolsó behajtónál. A KRESZ-tábla megtévesztette az autósokat.

 

AZ AUTÓSOK ÉRTETLENÜL ÁLLTAK ELŐTTE

 

Sokan keresték emiatt a helyi rádiókat, tévéket, hogy érdeklődjenek, milyen változás történt ebben az utcában. A NYÍRVV munkatársai végül az oszlopot és a táblát is eltávolították. Dicső Péter, a NYÍRVV Kft. csoportvezetője elmondta: – A kollégák tegnap reggel észlelték ezt, mert a Krúdy Gyula utcán volt egy útbeszakadás és azt táblázták ki, körbekerítették, jöttek erre és észlelték maguktól. Rögtön el is távolították, mert tudták, hogy ez nem ide való és nem életszerű tábla.

 

NEM LEHET TUDNI, KI HELYEZTE KI

 

Azt, hogy ki helyezte ki a kalóztáblát, nem lehet tudni. A NYÍRVV-nél arra gyanakodnak, hogy egy olyan garázstulajdonos, akinek a bejárata elé parkolt valaki. A Stadion utcai szervizút mellett, a főiskola oldalában és a stadion mögött is fizetős a parkolás, a rendőrség közelében azonban már ingyenes, és előfordulhatott, hogy valaki nemtörődöm módon az egyik garázs előtt állt meg. A környéken élők korábban arra is panaszkodtak, hogy a jelentősebb focimérkőzések idején előfordul, hogy nem tudják kocsival megközelíteni a garázsukat. Az is lehet, hogy emiatt rakott ki valaki táblát.

 

CSAK AZ ELTÁVOLÍTÁST BÜNTETIK

 

A rendőrségtől megtudtuk, a kalóztábla kihelyezése önmagában még nem bűncselekmény, azonban azt már büntetik, ha valaki önhatalmúlag távolít el egy KRESZ-táblát.

Z. Pintye Zsolt