Először az új medencében - Kipróbálhatták az új uszodát a Sportcentrum versenyzői

Először edzhettek az új uszodában a Nyíregyházi Sportcentrum versenyzői. Jelenleg zajlik a létesítmény próbaüzeme, a sportolók már tesztelhették a medencét. Nagyon várták, hogy kipróbálhassák az uszodát. 

Autók a Városi Uszoda parkolójában. A szülők reggel 6 órára hozták a Nyíregyházi Sportcentrum úszó szakágának sportolóit a létesítményhez. Az új uszodában először tarthattak tréninget az edzők. Bár a bejáratnál egy társalgó részt alakítottak ki, a koronavírus-járvány miatt a szülők még nem mehetnek be az uszodába. Ott voltak viszont a sportolók, akik már nagyon várták, hogy kipróbálhassák a medencét. 

- Nagyon jó érzés volt belépni ide, nagyon vártuk már. Olyan medencében tréningezhetünk, mint amilyenben a versenyeket is rendezik, ez nagy segítség számunkra – mondta Szurovcsják Ivett úszó. 

Régi álma valósul meg Nyíregyháza sportszerető lakosságának és annak a többszáz sportolónak, akik évek - évtizedek óta a sóstói 50 méteres medencét, vagy a város különböző vízfelületeit használták edzésekre és bajnoki küzdelmek alkalmával. Egy hete indult a tesztüzem. 

- Szeptember 14-én indítottuk hivatalosan a 90 napos próbaüzemet, fertőtlenítettük majd feltöltöttük  a medencéket, ma pedig először próbálhatták ki a versenyzők. Kisebb apróságoktól eltekintve eddig minden rendben van, 90 nap lesz a tesztüzem - mondta Kőhalmi Richárd a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője. 

A következő három hónapban még csak a sportolók használhatják a létesítményt. Az új uszodában helyet kapott egy szabványos, 50x25 méter méretű, 220 centiméter mélységű versenymedence, egy tanmedence, egy 250 férőhelyes nézőtér illetve bírói, edzői, sportolói és közönségöltözők, valamint a hozzájuk tartozó vizesblokkok és egy versenyiroda is. Nem csak az úszók, a vízilabdások is itt készülhetnek majd a jövőben.