Elmaradt a bravúr – kikapott a Marso-NYKK

Elmaradt a bravúr – kikapott a Marso-NYKK
Újabb fordulót rendeztek a férfi kosárlabda-bajnokságban. A listavezető Atomerőmű SE Nyíregyházára látogatott.

A piros mezes paksiak kezdtek jobban, és már a találkozó elején komoly előnyre tettek szert. A Nyíregyháza zónavédekezésével szemben az Atomerőmű SE játékosai rendre pontosan dobtak távolról, így folyamatosan nőtt a különbség. A nagyszünetben már 49–29-re vezettek a vendégek.

[video]

A harmadik negyedben viszont védekezést váltott a Marso-NYKK, és ez megzavarta a paksiakat, akik hat percig nem tudtak pontot szerezni, ekkor is csak büntetőből. Öt pontra olvadt az ASE előnye, és ekkor abban bízott a hazai közönség, hogy meglepetést okozhat Sitku Ernő csapata. Csalódniuk kellett. A Paks a negyed hajrájában ismét pontosabban célzott, a negyedik játékrész elején pedig jelentős előnyt szerzett. Ekkor nemcsak távolról, hanem a palánk alól is betaláltak a vendégek. A másik oldalon a végül 27 pontig jutó Hujdurovic vezérletével próbálta tartani a lépést az NYKK, de végül érvényesült a papírforma. A listavezető Atomerőmű SE 77–66-ra győzött Nyíregyházán.

Marso NYKK–Atomerőmű SE 66–77 (17–30, 12–19, 17–9, 20–19)
Bujtosi Szabadidő Csarnok

NYKK: Szavics 4, Taylor 8, Nagy K. 5/3, KOLARICS 8, HUJDUROVIC 27. Csere: Vaszojevics 5/3, Molnár M. 2, Helmeczi -, Lajsz 7/3.

ASE: DUGAT 13/3, Baki 6/3, Evans 7/3, Eilingsfeld 9/3, JONES 12. Csere: Wise 9/3, Medve 2, Körtélyesi 3/3, Kovács Ák. 4, Markovics -, TÓTH Á. 12.

Dankó L.