Elkészült a Jósa Medhotel a Master Good Cégcsoport jóvoltából

A Master Good Cégcsoport támogatásával megújult a Jósa András Tagkórház hotelszolgáltatást nyújtó részlege, a Jósa Medhotel. A 285 millió forintos beruházás során a sebészeti tömb 4. emeletén elsősorban a műtétes osztályok betegei számára készült 16 egyágyas szoba, melyet térítési díj ellenében vehetnek igénybe.

 

„Jól illeszkedik a Medhotel a város fejlődéséhez, illetve a kórházban 10 éve zajló fejlesztési programhoz is” - fogalmazott a 285 millió forintos beruházás szerda délutáni átadó ünnepségén a város polgármestere.

 

Kiemelném azt, hogy nem csak közvetlenül a gyógyítást szolgáló beruházások történtek. Épült itt egy óvoda, egy parkolóház, legutóbb a nővérszálló. Most pedig a Medhotel, ilyen magas színvonalon, mely ráadásul egy nagy mecénásnak, a Master Goodnak, a Bárány-családnak köszönhetően. Ők Nyíregyházán nem rendelkeznek se székhellyel, se telephellyel, mégis évek óta Nyíregyháza mellé álltak. A Master Good a VIDOR Fesztivál főszponzora, és az I. Kappan Lakodalmas Fesztivált is együtt szerveztük.

 

 - nyilatkozta Dr. Kovács Ferenc. A Jósa Medhotel magas komfortfokozatú szobáihoz külön fürdőszoba és mellékhelyiség tartozik. Televízió, internet hozzáférés, légkondicionáló, hűtőszekrény, és távirányítóval ellátott redőny is van a helyiségekben, és talán a legfontosabb, hogy az ágyak fej – és láb vége a beteg állapota szerint elektromosan állítható.

 

Mindannyian látjuk, hogy az egészségügy egy változó időszakot él meg. Átalakulunk. Ennek a változásnak a végét még nem látjuk. Az eredménye, hogy számos, egyébként a polgármester úr által is említett fejlesztés történt már a kórházunkban, azért van még hova fejlődnünk. Ezt a folyamatot segítheti, gyorsíthatja az a fajta társadalmi szerepvállalás, amit a Master Good cégcsoport, és maga a család vállalt.

 

 - szólt köszöntőjében Dr. Ajzner Éva orvosigazgató, mb. főigazgató. Az extra szolgáltatást nyújtó részleg 2008 óta jelen van már a kórház életében, de a Covid - időszakban átmenetileg szünetelt a működése. Most teljesen megújult a sebészeti tömb 4. emeletén, a térítési díj ellenében igénybe vehető 16 szoba. A több mint 40 éve a megyéhez kötődő cégcsoport - a Master Good - vállalta a munkát és a finanszírozást is, hiszen itt vannak a gyökereik, 43 településen élnek dolgozóik, partnereik.

 

A cég az kisvárdai székhelyű, de a háttérmunka „millió” településen folyik. Amikor szembesültünk azzal - és erre az élet sajnos többször adott példát -, hogy a kitűnő szakmai munkát végző orvosi stáb milyen méltatlan környezetben kell, hogy utógondozza a sikeres műtéten átesett pácienseket, megfogalmazódott bennünk az a felajánlás, hogy vállaljuk ennek a néhány éve bezárt épületszárnynak a teljes felújítását.

 

- mondta Bárány László, a Master Good Cégcsoport alapító tulajdonosa. Akinek van, az ad. Aki ad, annak adatik. Ezzel az értékrenddel működik a Bárány – család – fogalmazott az alapító tulajdonos. Működési szabályzatban meghatározott betegségtípusban és állapotban lábadozhatnak a Jósa Medhotelben a betegek – tájékoztatott a sebészeti osztályvezető főorvosa, aki azt is elmondta, hogy  a betegek mentális állapota igenis segíti a gyógyulást, mint ahogyan a közelmúltban indult  egynapos sebészet is sikereket jelent a kórház életében.

Ez az ápolási egység a sebészeti osztály részlege. Ennek megfelelően a mi nővéreink fogják itt ellátni az ápolási feladatokat. Itt a Medhotelben külön nővérgarnitúra fog dolgozni, külön adminisztrációs személyzettel. Igyekszünk a betegeknek egyéb, az ápolással kapcsolatos komfortot nyújtani, akár az étkezéssel kapcsolatban, akár a kórházi ellátással, mentálhigiénés szakember is rendelkezésre áll, vagy jellemző a gyógytornász állandó jelenléte. Ezekkel tovább emelhetjük a kórház ellátási színvonalát.

- folytatta Dr. Tóth Lajos Barna osztályvezető főorvos. A Medhotelben folyamatos látogatási lehetőséget biztosítanak a betegek hozzátartozói számára. A napi ellátás mellett – ahogyan a főorvos is jelezte – plusz szolgáltatásként pszichológus, szociális munkás és dietetikus is segíti a gyógyulást. A szolgáltatás díjait a közeljövőben kalkulálja ki a kórház gazdasági vezetése.

Kapcsolódó galéria

Jósa Medhotel átadó 2024