Elképesztő teljesítmény – Két nyíregyházi diák fél nap alatt körbetekerte a Balatont
Nagy Dávid és Hudák Ádám Balatonfüredről indultak szombaton, és kevesebb mint fél nap alatt teljesítették a távot

Nagy Dávid és Hudák Ádám, két 17 éves nyíregyházi diák lenyűgöző teljesítményt nyújtottak az idei NN Ultrabalatonon, Magyarország egyik legnépszerűbb sportrendezvényén: a fiatalok 11 óra alatt tették meg a 211 km-es távot.
 

Az Ultrabalatonról

Az alapítók 2007-ben egy 200 kilométer feletti ultrafutó versenyt álmodtak meg. A Balatont megkerülő egykörös távot már futva és bringával is teljesíthetik a résztvevők. A verseny zömében a Balatont körülölelő kerékpárúton halad, de az északi parton, Aszófő és Nemesgulács között eltávolodik a tótól és a Káli-medence települései között halad tovább.

A kezdetekben a résztvevők létszáma összesen 200 fő volt. Ehhez a maroknyi csapathoz évről évre egyre többen csatlakoztak, így 2022-re az indulók száma már meghaladta a 17 ezret, ehhez a csapathoz csatlakoztak a nyíregyházi diákok is.
 

Iskolai biciklizéstől az Ultrabalatonig

Az idei Ultrabalaton május 4-én rajtolt el immár 17. alkalommal. Nagy Dávid és Hudák Ádám Balatonfüredről indultak szombaton, és kevesebb mint fél nap alatt teljesítették a távot.

A fiatalok már általános iskolás koruktól kezdve biciklivel jártak iskolába, és tavaly már egyszer maguk is megszervezték a Balaton megkerülését, amit mindössze 4 nap alatt teljesítettek. Akkor hallottak először az Ultrabalatonról, és úgy döntöttek, hogy részt vesznek ezen a kihíváson. Elkezdtek keményen edzeni, hogy felkészüljenek a hosszú távú versenyre.

Az Ultrabalaton nem csupán egy verseny számukra, hanem egy hatalmas kihívás, amit mindketten izgalommal vártak. Habár nem a versengés volt az elsődleges cél, mindenképp szerették volna teljesíteni a távot. Az diáktársaik gyakran elismerően emlegetik őket, mint "azokat a Krúdys diákokat", akik nem félnek a kihívásoktól és keményen dolgoznak azért, hogy elérjék a céljaikat.

 

Másokat is inspirálnak

A diákok Ultrabalatonon való részvétele nem csupán a sportteljesítményről szól, hanem arról az életvitelről és hozzáállásról is, amelyet képviselnek. Azáltal, hogy éveken keresztül rendszeresen bicikliznek, aktív életmódot folytatnak és kihívások elé állnak, másoknak is példát mutatnak.

Nagy Dávid és Hudák Ádám története emlékeztet minket arra, hogy soha ne féljünk szembenézni a kihívásokkal, és mindig higgyünk magunkban; képesek vagyunk elérni a kitűzött céljainkat.