Elismerés Nyíregyházának – Kiemelt figyelem a családbarát település fejlesztésére

Nyíregyháza önkormányzata kiemelt figyelmet fordít a családbarát település kialakítására és folyamatos fejlesztésére. Idén október 3-án a Nagycsaládosok Országos Egyesülete Nyíregyházának adományozta a Családbarát Önkormányzat 2018. díjat.


Nyíregyháza járási és megyei szinten is gazdasági központnak számít, az itt lévő cégek, vállalkozások nagyban segítik a munkanélküliség csökkentését. Az elmúlt években folyamatosan növekszik a nyíregyházi lakosok száma, több gyermek születik és több házasságot is kötnek. Az idei évben több bölcsődét és óvodát újítottak fel, többek között építettek olyan intézményt is, amely az egészségügyi dolgozók gyermekeit fogadja. Az idősekre is kiemelt figyelmet fordítanak, hiszen Idősügyi Tanács működik, valamint a Mozdulj Nyíregyháza programjain belül több foglalkozás van, amit a szépkorúaknak tartanak.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

Jászai Menyhért Nyíregyháza alpolgármestere a sajtótájékoztatón elmondta, hogy Nyíregyháza többet ad, hiszen minden korosztályra gondoltak.

Nagyon fontos, hogy olyan életkörülményeket teremtsünk Nyíregyházán, ahol lehet gyermeket nevelni, jó felnőni, ahol lehet munkát találni, egy virágzó közösséget teremtsünk- ez az elsődleges cél. A számbeli mutatók azt igazolják, hogy csökken a munkanélküliség, látszanak az infrastrukturális fejlesztések, intézményeket újítunk fel, mindezt azért, hogy a családok életkörülményei javuljanak. Amikor egy ilyen díjat kapunk - Nagycsaládosok Országos Egyesületének díját, a Családbarát önkormányzat díját nyertük el – ez visszaigazolás számunkra, hogy jó úton haladunk.

mondta el Jászai Menyhért, Nyíregyháza MJV alpolgármestere.

A város saját forrásból segít a családoknak, hiszen a települési támogatás rendszerének köszönhetően kaphatnak többek között albérlet támogatást, a gyermekek táborozási, vagy étkezési lehetőséget. Az önkormányzat mintegy 100 civil szervezettel működik együtt, akár szenvedély betegek, sérült emberek vagy hátrányos helyzetűek munkaszerzésében, valamint lakhatásában is.

 

Horváth Kíra