Életveszélyes sérülést okozott a gyerekek után dobott fahasáb
Fotó: Illusztráció

Legalább 6 hét alatt gyógyuló, életveszélyes koponyasérülést szenvedett az a hatéves kislány, akit a dühös vádlott egy fahasábbal fejen dobott. 

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség vádiratának lényege szerint az ötvenes éveiben járó nő közös udvaron él a Nyíregyházához közeli településen egy másik családdal. Rendszeresen előfordul, hogy a család gyermekei az udvaron játszanak, ami zavarja a vádlottat. 

Az elmúlt év áprilisában egyik este a hatéves sértett és két testvére ismét az udvaron játszottak, és ennek során lekapcsolták a vádlott villanyóráját. A vádlott előbb rákiabált a gyermekekre, majd miután újból lekapcsolták a villanyórát, egy fahasábot kapott fel a konyhában, majd azzal a gyerekek után futott. A vádlott a fahasábot a gyerekek után dobta, mellyel eltalálta a sorban leghátul maradt hatéves sértettet. 

A kislány koponyája betört, életveszélyes sérülést szenvedett, életét a műtét mentette meg. 

A vádlottnak nem ez volt az első ilyen cselekménye, mert 2013-ban egy, az utcájukban történt csetepaté során téglával többször fejbevágott egy fiatalkorú fiút. Akkor a bíróság két évre próbára bocsátotta tettéért.

Az ügyészség most felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta a vádlottal szemben. A viszonylag enyhébb büntetést az indokolja, hogy az igazságügyi elmeorvos szakértők véleménye szerint enyhe mértékben korlátozva volt a beszámítási képessége.

Az eljárás a Nyíregyházi Törvényszéken folytatódik. 

Forrás: Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség