Elektromos mobilitás a Révész Cégcsoportnál

Ökológiai lábnyomot csökkentő beruházásra készül a nyíregyházi központú Révész Logisztikai Holding Zrt. 

A környezetvédelem kérdésköre ma már nem csak 'ügyes' marketing fogás a vállalatoknál, hanem konkrét stratégiai cél.  A szállítmányozás, a fuvarozás és a logisztika terén is megjelentek az ún. zöld megoldások. A zöld logisztika magába foglal minden olyan anyag- és energiahatékonyságra való törekvést a fuvarozásban részt vevő felektől, amely a környezettudatosságra törekszik.

A Lego Manufakturing Kft.-vel kötött szerződés alapján a Révész Cégcsoport 30 busszal látja el a játékgyártó cég alkalmazottainak szállítási feladatait. Révész Bálint célkitűzése, hogy 2 éven belül a teljes személyszállítási flottát környezetbarát, elektromos meghajtású eszközökre cserélje le. E célkitűzés keretén belül egy tisztán elektromos meghajtású busz érkezett tesztelésre a Révész Holding nyíregyházi telepére.

"Elkötelezett híve vagyok a környezetvédelemnek és számomra fontos, hogy ne csak beszéljünk róla, hanem cselekedjünk is. Az integrált logisztikai szolgáltatások terén is felmerült az igény, hogy környezetbarátabb megoldásokkal próbáljuk meg ellátni a személy- és áruszállítási feladatokat. Bár a megvalósítás nem egyszerű, hiszen még nagy hiányosságok vannak a kiszolgáló infrastruktúra terén, de vannak területek, ahol érdemes elkezdeni a zöld megoldások bevezetését. Ilyen a személyszállítási részlegünk, ahol a soron következő busz beszerzéseknél már kizárólag elektromos meghajtású közlekedési eszközök jöhetnek szóba." - nyilatkozta Révész Bálint a Révész Logisztikai Holding Zrt. alapító-tulajdonosa.

A 33+1 ülő és 46 álló hellyel rendelkező, helyi közlekedésre kialakított busz akár 350 km megtételére képes egy feltöltéssel. A hatótávolságot növeli a fékezésekkor visszanyert energia. A vezető és az utasok élvezhetik a kellemes belső tér, az ergonomikus kialakítású vezetői munkahely, valamint a stabil, csendes közlekedés előnyeit. A tesztelésre kapott városi busz teljesen akadálymentesített. Ennek a konstrukciónak az alapján már gyártás alatt van egy továbbfejlesztett, helyközi közlekedésre alkalmas autóbusz, mely várhatóan ez év második felében érkezik meg egy újabb tesztelésre a Révész Csoporthoz.