Elektromos járművel Nyíregyházára?

Az összefogás célja, hogy elősegítse az elektromos járművek meghonosodásához szükséges jogi környezetet és az infrastruktúra kialakulását. Az iparági összefogást szorgalmazta a Nemzeti innováció a hazai e-mobilitásban című konferencia is, amelyre mintegy 200 államigazgatási, gazdasági, oktatási és kutatási szereplő volt kíváncsi.
Különleges, csak hazai fejlesztésű elektromos járműveket is bemutattak az első alkalommal megrendezett szakmai prezentáción: a kompozit szerkezetű elektromos busz mellett villámtöltőt, kerékpárt, gokartot, szemétszállító autót, teherautót, sőt még elektromos versenyautót is A kormány a hazai e-mobilitás sikeres elterjedését egy egységes szabályozási rendszer részeként, egységes töltőinfrastruktúra, egységes fizetési rendszer létrehozásával, valamint időszakos ösztönző intézkedések bevezetésével kívánja elérni.

A témák között szerepelt többek között egy zöld rendszám bevezetése, az elektromos autók áfájának drasztikus csökkentése, díjmentes parkolás és autópálya-használat is.

Forrás: turizmus.com