Elbontják a sóstói sátorfedést

Most még használhatják a sportolók és a fürdő látogatói a sóstói nagymedencét. A sátorfedést még a tél előtt kapta meg az 50 méteres medence, a jó idő közeledtével most elbontják azt. A munkálatok miatt rövid időre üzemen kívül helyezik a medencét, de vasárnapig még használhatják a látogatók.

A munkálatok során az éves kötelező vízcserét is elvégzik, a nagymedence várhatóan május elsején fogad újra vendégeket. A munkálatok elvégzésének ideje alatt az Aquarius Élményfürdő zavartalanul üzemel, a vendégektől pedig azt kérik, hogy úszás céljából a Júlia Fürdő 25 méteres medencéjét használják.

További képekért kattintson a fotóra!

Sóstón a Parkfürdő területén is elkezdődtek már a munkálatok a szezonra készülve. A közel 10 hektáros területen átnézik a fákat, elkezdik a gyep és a többi növényzet karbantartását, illetve ellenőrzik a medencéket. Ezekben egyébként a tél folyamán folyamatosan 4-5 fokos vizet temperáltatnak, így kevésbé viseli meg a tél azokat. A túlfolyó mögötti csempéket azonban mindenképpen ki kell cserélni, hogy esztétikus látvány fogadja a fürdőzőket.

Erdős József

Fotó: Kohut Árpád