Eláruljuk, hol aszfaltoznak idén!

– Jelenleg a Könyök utcában stabilizálják az útpadkát, ez egy 100 méteres szakaszt érint – mondta Dicső Péter, a NYÍRVV Kft. csoportvezetője.

Nemcsak az útpadkát erősítik a városban, több helyen kátyúzás is folyik, mert ugyan extrém hőmérsékleti értékek nem fordultak elő a téli hónapokban, egyes utcákat megviselt az időjárás. Az önkormányzat városüzemeltető cége eddig 428 helyszínen, 100 tonna úgynevezett hideg aszfaltot használt fel a kátyúk megszüntetésére.

Tartósabb útjavító technológiát majd a tavasz második felében tudnak alkalmazni. A cég költségvetésében a kátyúk javítására 1500 tonna meleg aszfalt felhasználása szerepel. Ebből előreláthatólag 20 utca burkolata újulhat majd meg. A legutóbbi közgyűlésen az is kiderült, hogy a NYÍRVV új szilárd burkolatú utakat is épít a város területén.

– Az idei évben 20 utca építését tervezzük, plusz az Univerzum üzletház mögötti parkoló szilárd burkolattal való ellátását. Jelen pillanatban az engedélyes tervek készítése folyik. Az engedélyek beszerzése után előreláthatóan július környékén tudjuk a fizikai munkát elkezdeni és év végére be is fejeződik mind a 20 utca kiépítése – tette hozzá Dicső Péter.

Többek között a Bazsalikom, Harangozó, Mérő, Majoranna, Tégla, Zivatar, Tujafa, Bogyó, Tulipán, Salamonbokori, Kincs, Lomb, Deák Ferenc, Szíjgyártó, Hold, Nárcisz, Szállási, Mohács, Merkúr utcák, valamint a Móricz Zsigmond köz és a Csemete köz kapnak aszfaltburkolatot. Az Univerzum mögötti társasházakban élők számára pedig jó hír, hogy nemcsak a fizetőparkolót aszfaltozzák majd le, hanem a Körte utcát az új társasház előtt, és a Keskeny utcát, Keskeny közt is. Arra még nem tudott választ adni a NYÍRVV, hogy zöldfelületet kialakítanak-e a belvárosi üzletház mögött, de az biztos, hogy a jelenleg gondot okozó csapadékvíz-elvezetési problémák meg fognak szűnni.

Z. Pintye Zsolt

(Fotó: archív)