Együttműködési megállapodás - szerződést kötött a Nyíregyházi Egyetem és a Spartacus

Együttműködési megállapodást kötött a Nyíregyháza Spartacus FC és a Nyíregyházi Egyetem. 200 hallgató gyakorlati helyét biztosítja majd a Szpari, közös kutatásokat végeznek, és egymás létesítményeit is használhatják a felek. 

- Sport és rekreáció szakos, valamint edzőszakos hallgatóinknak gyakorlati helyet biztosít a Spartacus. Közösen vehetünk részt a beiskolázási programunkban, és az utánpótlás nevelésben is igyekszünk segíteni. Úszásban és labdarúgásban már képzünk edzőket, ezt a jövőben kosárlabdával is szeretnénk bővíteni, és újdonság lesz, hogy angol nyelven is zajlik majd oktatás – mondta Vassné dr. Figula Erika, a Nyíregyházi Egyetem rektora.

A megállapodás értelmében a fiatalok számára egy életpályamodellt tud biztosítani a labdarúgó klub. 

- Egyedülálló ez a klub életében, és ez is egy pillére annak a klubépítésnek melyet elkezdtünk. Ez egy hosszú távú befektetés. A hozzánk gyakorlatra érkezők profi labdarúgók, vagy edzők lehetnek. Az is fontos, hogy az Egyetem Atlétikai Csarnoka például lehetőséget nyújt számunkra, hogy felméréseket tarthassunk, időjárástól függetlenül. Az Örökösföldi Edzőközpont tervezésénél arra is figyeltünk, hogy hozzánk hallgatók érkeznek, és itt jó körülmények között végezhetik majd munkájukat – mondta Kozák Attila, a Nyíregyháza Spartacus ügyvezetője.

A tehetséges játékosoknak továbbtanulási lehetőséget biztosít középiskola után a Nyíregyházi Egyetem, így a fiatalok a városban maradhatnak. 

- Ha valaki a Monbebében ovifocival elkezdte a labdarúgást, majd általános és középiskola után a felsőoktatásban szeretne tanulni, annak jó alternatíva lehet a Nyíregyházi Egyetem. Akik már most edzői szakon tanulnak, nem kell a megyében más klubot keresniük, hozzánk jöhetnek, és különböző korosztályok mellett teljesíthetik a gyakorlatot. Közel 300 gyerekünk van, így sportkutatásoknál tudunk sportolókat biztosítani, így pszichológiai, anatómiai, élettani kutatásokra is van mód – mondta Németh Károly, a Bozsik Akadémia vezetője.

A szerződést hivatalosan szerdán írták alá a felek.