Egyre több a külföldi turista Nyíregyházán

Míg országos szinten a vendégéjszakák száma 5,4 százalékkal nőtt, addig a mutató értéke Nyíregyházán 7,2 százalékkal emelkedett. Az összes vendégéjszaka szám 2014-ben a kereskedelmi szálláshelyeken 170 548 volt. A város népszerűsége a külföldiek körében rendkívül dinamikusan növekszik. A külföldről érkező vendégek száma 13,9 százalékkal, míg a vendégéjszakák száma 18,3 százalékkal haladta meg a 2013-as év teljesítményét. Az összes forgalmat tekintve továbbra is a belföldi turisták száma dominál Nyíregyházán, a vendégszám több mint 70 százalékát és a vendégéjszakák 67,5 százalékát a hazai vendégeknek köszönheti a város.

 

NŐTT A SZÁLLODÁK FORGALMA IS

 

Nyíregyháza szállodáinak mutatói is hasonlóan pozitív irányú változást mutatnak. A szállodákban eltöltött vendégéjszakák száma 13,2 százalékkal növekedett, a külföldi vendégéjszakák számát tekintve mintegy 31,5 százalékos emelkedés volt tapasztalható a szállodai férőhelyeken.

 

EREDMÉNYES TOURINFORM IRODA

 

A Magyar Turizmus Zrt. 2014-ben az ország valamennyi Tourinform irodáját érintő átfogó ellenőrzést tartott. A szakmai ellenőrzés során a Tourinform hálózat 125 irodája közül a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. által működtetett sóstógyógyfürdői Tourinform iroda 100 százalékos eredményt ért el – az irodák átlaga országos szinten 85 százalék.