Egyelőre célvágányon az autósport - A rally futamokat sem rendezhették meg a járvány miatt

Elmaradtak a koronavírus járvány miatt a rally bajnoki futamok. A nyíregyházi pilóták készen állnak, és bíznak abban, hogy nyáron már versenyezhetnek. Novemberben ismét a megyeszékhelyre érkezhet az Európa-bajnokság mezőnye. 

Autósport versenyeket sem lehet szervezni Magyarországon május végéig, így a rallycross és a rally bajnokság futamai is elmaradtak, de nem lehet salakmotor futamokat sem tartani. A Hungaroringre tervezett túraautó és kamion EB versenyekre sem kerülhetett sor a járvány miatt. A nyíregyházi rally pilóták tesztelni sem tudtak. Trencsényi József és Trencsényi Vince is várja a járvány végét. A versenyautójuk készen áll, de egyelőre nem vethették be őket. 

- Tesztelni sem teszthelhettünk, a legfontosabb a csapattagok egészsége. Egyelőre célvágányra került az autósport, az autóhoz most alkatrészeket sem kapunk, mert a gyárakat is bezárták. Nem tehetünk mást, várjuk, hogy befejeződjön a járvány - mondta Trencsényi József rally versenyző.  

Ősszel ismét Nyíregyháza lenne az egyik EB futam házigazdája, de egyelőre a sorozat versenyeit sem lehetett megtartani, így csúszik a program, és elképzelhető, hogy a versenynaptárt teljesen átalakítják. November 6-8 között érkezne a 8., zárófutamra a mezőny a megyeszékhelyre, és tavaly itt dőlt el a bajnoki cím sorsa. Hasonló a helyzet a magyar bajnoksággal is. Itt egy sűrített programmal júniustól megtarthatók a futamok és végeredmény hirdethető, de komoly szervezői feladatot jelent mindez.