Egy sportolónak nincs jobb érzés, mint a himnuszt hallgatni a pályán

Több nagy sikerenek örülhettek a futballszurkolók ősszel. A magyar válogatott kiharcolta az Európa-bajnoki részvételt, győzött csoportjában a Nemzetek Ligájában, és magyar klubcsapat van a BL csoportkörében. A nyíregyházi Rudolf Gergely szerint egy sportoló számára nincs annál szebb dolog, mint a himnuszt hallgatni a pályán. 

Nem panaszkodhattak a futballszurkolók erre az őszre. A válogatott győzelmei és EB-re jutása mellett a Ferencváros a BL csoportkörbe jutott. Olyan sztárcsapatok ellen játszhatnak mint a Barcelona, vagy éppen a Juventus. Kedden este épp a torinóiak a magyar gárda ellenfelei. A nyíregyházi Rudolf Gergely játszott Olaszországban, és pályára lépett BL meccsen is, így tudja, mit jelent ez egy futballistának. 

- Volt aki a jelenlegi Ferencvárosból korábban volt a csapattársam, vagy a válogatottból ismerem. Szurkolok nekik, mert tudom mit jelent a Juventus otthonában szerepelni, Bajnokok Ligája mérkőzésen pályára lépni. Nekem ez megadatott, és amikor felcsendül a BL himnusza, ahhoz csak az hasonlítható, amikor a válogatottban szerepelsz. Ez minden sportoló álma. Az olasz futball nagyon taktikus, és erőnlétileg is nagyon jól felkészített játékosok szeepelnek a csapatokban. A Juve támadói között pedig olyan labdarúgók szerepelnek mint Morata vagy Cristiano Ronaldo. Szurkolók sajnos nem lehetnek a ma esti Juventus-FTC mérkőzésen sem, ám a közvetítést biztosan sokan nézik majd - mondta Rudolf Gergely, korábbi válogatott labdarúgó.  

Rudolf Gergely Nyíregyházán kezdte pályafutását, és később visszatérve szülővárosába, a Szpariban is játszott. A Spartacus a tervek szerint szerdán a Vasas ellen lép pályára, de nagyon sok a koronavírus-fertőzött az együttesnél. A fővárosiak nagyon erős kerettel rendelkeznek, nyáron többek között az élvonal gólkirályát is megszerezték. De ismerősök is bőven futballoznak a budapestieknél, hiszen Jova Levente, Pekár László és Hinora Kristóf is játszott a Spartacusban, Kopjári Nándor pedig technikai vezetőként dolgozott a klubnál. A Vasas nem kezdte jól a szezont, túl van egy edzőcserén, legutóbbi hét meccsükön viszont veretlenek maradtak, és csak a Pécs tudott pontot szerezni ellenük. Jelenleg három ponttal gyűjtöttek többet a Nyíregyházánál, és a negyedik helyen állnak a tabellán.