Egészséget adott a kézilabda - Kujbus Péter több mint húsz évet töltött a sportpályán

Kujbus Péter neve összeforrt a kézilabdával. Hodászról indulva a megyei II. osztálytól az NB-II-ig jutott, majd a településen később edzőként is dolgozott. 80. születésnapja alkalmából a Megyei Kézilabda Szövetségénél is köszöntötték. 

- Nagyon sok dolgot adott nekem a kézilabda, de elsősorban egészséget. Soha nem voltam még megfázva sem, igaz amikor játékosedzőként a sokkal fiatalabbakkal dolgoztam együtt, akkor is mindig beálltam az edzéseken, és végig csináltam a feladatokat. No és persze rengeteg emléket, barátságokat is köszönhetek a sportnak. Nagyon meglepődtem a köszöntésen, örülök, hogy gondoltak rám - mondta Kujbus Péter. 

Pályafutása során több tornát is megnyertek a csapattal, a mai fiataloknak pedig azt üzeni, számítógép helyett inkább mozogjanak. 

- Fontos a sport, és kell a laptop is, de szakítsanak időt a mozgásra. Ezt már kicsi korban el kell kezdeni, és nagy a felelősségük a testnevőknek. Labdát kell adni a gyerekeknek, hogy megszeressék a sportágat. A mai napig követem a kézilabdát, a televízió előtt minden meccset megnézek, és követem a Nyíregyháza szereplését is. Kívánom nekik, hogy jó csapatuk legyen - tette hozzá az ünnepelt.