Sztárokkal száguld a Zeneexpressz - Csili, Zsüli, Apostol, Mary
Sztárokkal száguld a Zeneexpressz - Csili, Zsüli, Apostol, Mary

A szombat hajnali malacvisítástól a vasárnap délutáni koncertekig rengeteg csábító program várja majd a III. Nyírségi Disznótoros Fesztiválra látogatókat, ha a legfontosabb „műsorszám”, az ínycsiklandó falatok nem jelentenének elég vonzerőt. Mint ismert, az idén már kétnapos gasztronómiai esemény vasárnapján a farsangolás is főszerepet kap (lásd másik írásunkat a múzeumfalus hagyományőrzésről), emellett napjaink ismert arcai, énekesei is színpadra lépnek.

A rendezvény jelmondata sokatmondó: hamisítatlan disznóvágás, finomságok a fülétől a farkáig! Ezt egészítik majd ki a színpadi produkciók, melyek sorában a tradíciókat idéző fellépők mellett a ma népszerű előadók is helyet kapnak.

Csili, Zsüli, Apostol

Szombaton az Igrice Néptáncegyüttes és az Érpataki Asszonykórus is fellép délelőtt, miközben bemutatkoznak majd a csapatok, a színpadi holtidőkben DJ Vass keveri a zenéket. Délben kezdődik az újdonságnak számító csilievő verseny, kettőkor pedig a Zeneexpressz sztárjai robognak a színpadra. Köztük Varga Viktor, Fásy Zsüliett, az Apostol együttes, valamint Fásy Ádám és a Digitál zenekar. A produkció közben a böllérverseny eredményhirdetése is megtörténik.

Mary nótázik

Vasárnap 8.30-kor nyílnak a kapuk, s a népszokások külön részletezett felelevenítése kerül majd fókuszba, melynek részeként télűző farsangi falukerülést is tartanak. 10.45-kor Hajdú Ágota ad gyermekkoncertet a Gyulaházi Parókia épületében, délben pedig a sorozatsztár, R. Kárpáti Péter lép színpadra – a színművész egyébként remekül főz is... Fél kettőkor MC Hawer és a Teknő koncertezik, majd háromtól Nótár Mary táncoltatja meg a fesztivál közönségét. Részletes plakát, pontos műsorbeosztással a jövő heti számban várható.