Egész héten várja a gyerekeket a Mikulás a Kossuth téren
Fotó: Trifonov Éva

Advent második vasárnapján megnyitott a Mikulás-ház a Kossuth téren, már ekkor százméteres sorban várták a gyerekek, hogy találkozzanak a nagyszakállúval. A Mikulás egész héten várja a hozzá érkezőket, délután 13 órától egészen 19 óráig.

 

Százméteres sor állt a Mikulás-ház előtt advent második vasárnapján, amikor is megérkezett a nagyszakállú Nyíregyházára. A város idén 13 méteres karácsonyfája melletti Mikulás-háztól egészen a Kossuth tér másik végéig ért a várakozók sora, rengetegen érkeztek azért az adventi forgatagba, hogy bejussanak a nagyszakállúhoz. A Mikulás elmondása szerint pedig idén csupa jó gyermek látogatott el hozzá. Petró Zara és Szabolcsi Lea is felkereste a nagyszakállút, aki többek között azt is elárulta a gyerekeknek, hogy a manói a titkos északi-sarki Mikulás recept alapján készítik neki az édességet.

A gyerekek életre szóló élményt és szaloncukrot kaptak a Mikulástól, akinek a hozzá érkezők ezt egy-egy verssel vagy dallal köszönték meg. Még mindig nagy kedvencnek számít a Hull a pelyhes fehér hó, vagy a Télapó itt van, ott jártunkkor pedig a Hull a hó, hull a hó, mesebeli álom kezdetű dallal kedveskedett két nyíregyházi gyermek, Petró Zara és Szabolcsi Lea a Mikulásnak.

A Mikulás még a héten mindennap délután 13 órától egészen 19 óráig várja a gyermekeket a Nyíregyháza főterén felállított Mikulás-házban.