Edzőváltás a Szparinál  - Nem maradt következmény nélkül a rossz rajt
Fotó: Trifonov Éva

Rosszul sikerült a bajnoki rajt a Nyíregyháza Spartacus számára, a csapat az első három fordulóban nem szerzett pontot. A klub vezetése ezért úgy döntött, a szerdai mérkőzésre már Feczkó Tamás helyett Huszák Géza készíti fel a csapatot, mint vezetőedző.

- Mind a nyári felkészülés, mind az új igazolások egy olyan jövőképet festettek, mely mellett joggal bízhattunk a sikeres idénykezdetben. Az utolsó két felkészülési találkozón és az első három őszi bajnokin viszont képtelen volt a csapat gólt szerezni. A bajnokság előtt mind a szakmai stáb, mind a játékosok véleménye az volt, hogy ez a keret reálisan tűzheti ki célként az 1-5. hely megszerzését, azonban ezt a rossz sorozatot látva lépni kellett. Mivel szerdán már újabb bajnokit játszik a Szpari, ezért olyan szakvezető jöhetett csak szóba, aki jól ismeri a keretet, ezért a tavaly a második csapattal bajnoki címet szerző Huszák Géza mellett tette le a voksát a klubvezetés. Feczkó Tamásnak szeretnénk megköszönni a munkáját, és további sok sikert kívánunk neki a jövőben – mondta Kósa Árpád ügyvezető.

Huszák Géza nyártól szakmai vezetőként dolgozott a klubnál, de volt már a Szpari vezetőedzője korábban több találkozón is – a Vasas legyőzésekor is ő volt a tréner egy éve. Gálhidi György segítőjeként is szép sikereket ért el, irányításukkal a Ferencvárost megelőzve jutott fel az élvonalba a Nyíregyháza.

- Nagyon váratlanul ért a felkérés, mivel más szerepkörben dolgoztam, de ha a klub vezetése úgy érzi, hogy segíthetek a csapatnak, akkor kötelességemnek érzem elvállalni a munkát. Sok edzésen ott voltam, ismerem a játékosokat, és bár szűkös az idő, megpróbálok változást vinni az öltözőbe. Buta gólokat kaptunk, de a futballban gyorsan változhatnak a dolgok, és meg kell kezdenünk a pontgyűjtést. Tudom, hogy több van a játékosokban, beszéltem a stábtagokkal, megpróbáljuk kihozni belőlük a maximumot. A legfontosabb feladat, hogy a támadóink megtalálják a góllövő cipőjüket – mondta Huszák Géza.

A Nyíregyháza Spartacus szerdán 17.30-től a Soroksárt fogadja Sényőn.