Edzőtábor után a Szpari – A jövő héten szurkolói ankétot tart a klub

Hazatérve Szlovéniából már Nyíregyházán készül a Spartacus kerete a bajnoki rajtra. A szakmai stáb pozitívan értékelte az edzőtábort. 

- Az volt a célunk, hogy más futballkultúrából érkező, erős csapatokkal találkozzunk a felkészülés során. Ez megvalósult, és összességében elégedett vagyok a játékosok teljesítményével. Csiszolhattuk a technikát, gyakorolhattuk a taktikai elemeket, és fontos volt az erőnléti fejlesztés is. Utóbbinál azért némi hátrányban vannak azok, akik nyáron érkeztek hozzánk, de felvették a tempót, folyamatosan erősödnek, és a következő két hétben még igyekszünk bepótolni a hátrányt - mondta Zoran Spisljak vezetőedző. 

A csapat négy mérkőzést játszott az edzőtáborban, és az utolsó meccsét megnyerte az előzetesen esélyesebbnek tartott Al-Ittihad Kalba ellen. 

- A helyzetek alapján nagyobb különbséggel is nyerhettünk volna, és a mutatott játékkal is elégedett voltam. Az Al-Fateh elleni találkozón több nagy ziccerünk mellett sok helyzetünk volt, de nem sikerült a lehetőségeket kihasználnunk, ott azért az eredmény tekintetében volt hiányérzetem. Az első mérkőzést leszámítva - ahol sok egyéb tényező is nagyban befolyásolta a meccset, de ez is a futball része - látható volt a fejlődés. Több poszton próbálhattunk ki játékosokat, gyakorolhattunk másik felállást, így sikerült elérnünk célunkat - értékelt a vezetőedző.

A csapatban több fiatal labdarúgó is rendszeresen pályára lépett. A szakvezető elégedett volt a teljesítményükkel. 

- Több mérkőzésen is jó teljesítményt nyújtottak, napról-napra többet mutatnak, pedig kemény sorozat volt a hátunk mögött, mivel a mérkőzések között komoly terheléseket is kaptak. Ezt kell tovább építeni, ezért is szeretném, ha a tavaszihoz hasonlóan a következő időszakban is rendszeresen játszanánk szerdánként edzőmeccseket. Itt azok szerepelhetnek, akik bajnokin kevesebb lehetőséghez jutnak, és a fiatalok is felnőtt gárdák ellen szerezhetnek rutint. Már felvettük a kapcsolatot lehetséges ellenfelekkel - mondta Zoran Spisljak. 

A csapat szombaton Mezőkövesden játszik zártkapus edzőmérkőzést, augusztus 1-jén pedig 18 órától szurkolói ankétot tart a klub a Városi Stadionban.