Edzőtábor után a női csapat - több fiatal is szerződést kaphat a Szparitól

 

A Kelen SC-vel szemben többször is vezetett a Nyíregyháza Spartacus, de végül kikapott a női csapat, a Bártfával pedig döntetlent játszott a szlovákiai edzőtábor során. Néhány napot tölthetett külföldön a Szpari női gárdája, és a szakmai stáb szerint sokat fejlődött az együttes - hangzott el a klub mai sajtótájékoztatóján.

- Eljutott a csapat arra a szintre, hogy a nehéz helyzetekben jól reagál, ez pedig a bajnokság során döntő lehet. Mi új csapatként vágtunk neki ősszel az NB-II-nek, és sok pontot veszítettünk rutintalanságunknak köszönhetően. Biztos vagyok abban, hogy a mostani felkészülésnek tavasszal látható eredménye lesz - mondta Makay Robin a női csapat vezetőedzője.

Több új játékos is érkezett a téli szünetben a csapathoz. A keret magja viszont megmaradt, ami nagy előny, mert nem kell teljesen új együttest építeni. A Kelen SC-től bár 6:3-ra kikapott a Szpari, a bajnokságban szeretne visszavágni a Nyíregyháza.

- Most is volt esélyünk a győzelemre, két erősen vitatható büntetőt is kapott ellenfelünk, és hiányzott még az összhang. De biztos vagyok abban, hogy tavasszal legyőzzük őket a bajnokságban. Az edzőtábor során komoly terhelést kaptunk, mivel havas volt a pálya így alaposan elfáradtunk, de ez is volt a cél. Egy biztos, senkit nem kellett esténként altatni – mondta Pócsik Lívia játékos.

Készülnek a Nyíregyháza Spartacus-Bozsik Akadémia utánpótlás együttesei is a tavaszi folytatásra. A kisebb korosztályok sikeresen szerepeltek a felkészülési tornákon, a nagyobbak pedig folyamatosan vívják az edzőmeccseket. Az U19-es csapatból több labdarúgó játékengedélyét a felnőtt csapat is kiváltotta. A gárdából Szegedi Bence profi szerződést kapott a Szparitól, és Nagy Máté is az első kerettel kezdhette a felkészülést.

- Szegedi Bence szerződtetése számunkra nagy öröm, és már tárgyalunk további fiatal labdarúgók ügyében. Vajda Roland, Gajdos Gergő és Kulcsár Hunor is esélyes arra, hogy profi szerződést kapjon, a Szpari szakmai stábja pedig folyamatosan figyeli a többi játékost is, van közöttük olyan, aki esélyes arra, hogy a felnőtt keret tagja legyen. Tavasszal 2-3 fiatal heti három napon keresztül az első csapattal tréningezhet, nekik ez óriási lendületet adhat - mondta Németh Károly a Nyíregyháza Spartacus-BJLA szakmai vezetője.

A szintén saját nevelésű Ötvös Bence is a Szparival tréningezik, a gárda jelenleg Törökországban edzőtáborozik, és holnap egy lengyel csapat ellen játszik edzőmérkőzést. A klub február 15-én szurkolói ankétot tart a Continental Arénában 17 órától.

Dankó László