Edzés a teraszon - A Fatum Nyíregyháza röplabdásai a szabadban tréningeztek

Bár a Continental Arénában jelenleg nem edzhetnek a játékosok, a Fatum Nyíregyházánál mégis megtalálták a módját, hogy legyenek közös tréningek. A Continental Aréna teraszán egy TRX állvány mellett dolgoznak a játékosok. De lehet sprintelni és lépcsőzni is. 

- Szerencsére rendelkezésünkre áll egy ilyen rekortán felület itt fent az Aréna teraszán. Bár az online edzések is működtek, tisztességesen végezték a lányok a munkát, de azért ennek teljesen más a hangulata. Szeretnénk már most lerakni a jövő évi csapat alapjait, ehhez kellenek ezek az edzések. Meg ahhoz is, hogy az idei szezont lezárjuk - mondta Németh Szabolcs vezetőedző. 

A magyar mag Nyíregyházán maradt, és két csoportra osztották a játékosokat, így Tarnóczy Zalán egyszerre 4-5 játékossal dolgozik csak. Azokkal, akiknek érvényes szerződésük van a Fatum Nyíregyházával, és várhatóan jövőre is itt játszanak majd. 

- Megtaláltuk a kiutat, és a szabadban együtt tréningezhetünk. Futhatnak a lányok, TRX edzést tarthatunk, minden rendelkezésre áll, hogy erősítő edzéseket végezzünk. Kihasználjuk az időt, a lányok pedig partnerek a munkában - mondta Tarnóczy Zalán erőnléti edző. 

Ami a bajnokságot illeti, egyelőre májusig van felfüggesztve a szezon, de kicsi az esély arra, hogy sikerül befejezni a szezont. A légiósok szinte minden csapatnál hazautaztak, ők már otthon készülnek. A klubok dolgát nehezíti, hogy egyelőre nem lehet tudni, mikor indulhat a következő idény, és a támogatókat mennyire komolyan érinti a gazdasági helyzet, így nehéz tervezni a jövőt.