Edzés a szabadban - Szurovcsják Ivett saját eszközökkel dolgozik

A koronavírus – járvány a Nyíregyházi Sportcentrum úszóinak is jelentősen átalakította az életét. A sportolók a medencében nem tréningezhetnek, így csak szárazedzéseket végezhetnek.  Szurovcsják Ivett az OB-ra és a hazai rendezésű EB-re készült, amikor kitört a járvány. 

Az Európa-bajnokságra is teljes gőzzel készültem. Az eredmények azt mutatták, hogy reális lett volna az indulás. Nagyon jó formában voltam. Az első hetekben nem akartam felfogni ezt az egészet, majd úgy éreztem, hogy mindezt saját magamban kell feldolgozni. Egy járt a fejemben, hogy egészségesek maradjuk mindannyian. Nagyon közel állok nagymamához, ezért nagyon aggódtam érte. Emellett persze hiányzott a mozgás, a víz.– mondta Szurovcsják Ivett. 

A nyíregyházi úszó főként a szabadban sportol, és otthon, saját eszközökkel dolgozik. 

- Elkezdtem futni. Napi 8-10 km-t teljesítek, és nagyon büszke vagyok magamra, mert sohasem szerettem futni, most viszont egyre jobban megy. Otthon kialakítottam egy kis konditermet magamnak, így amit az edzőim – Kovács Rita és Urbin Tamás – küldenek, mindent meg tudok csinálni. Van evezőgép és TRX is. Felállítottam a napi rendszert is az életemben. Reggel ugyanúgy kelek, ahogy edzésekre jártam az uszodába, ekkor edzek egyet. Aztán jönnek az egyetemi tanulmányaim, történelem-testnevelés szakra járok a Nyíregyházi Egyetemre. Majd jön az otthoni kondiedzés - tette hozzá az úszó. 

Amikor pedig nem edz vagy tanul, irány a kert. 

- Most alakul a kertünk, ugyanis nemrég költözködtünk, így rengeteg munka akad a ház körül. A napokban például füvesítettünk, most jöhetnek a virágok. És a kutyámról sem feledkezhetek el. Egy gyönyörű három éves huskym van, ő nagyon igényli, hogy nap mint nap kilométereket sétáljak vele. A víz viszont már nagyon hiányzik, így remélem, hogy hamarosan vissza tudunk térni a medencébe - mondta Szurovcsják Ivett.