Édesanyját szúrta le - Vádat emeltek az elkövető ellen

Veszekedés közben mellkason szúrta az édesanyját az a nyírségi férfi, akivel szemben a Vármegyei Főügyészség most emelt vádat.

A 36 éves férfi 60 éves édesanyjával él együtt az egyik nyírségi kistelepülésen. Állandó munkahelye nincs, alkalmi munkákból él, és alkoholizáló életmódot folytat.

2023. február 4-én egy disznóölésen segédkezett, ahonnan az esti órákban ittasan jött haza, ezért az édesanyja számon kérte. A szóváltás közben a férfi dühében kivett egy 22 cm pengehosszúságú kést a táskájából, és az ágyon ülő idős nőt mellkason szúrta.

A férfi egyből tudta, hogy nagy hibát követett el, ezért levette az anyjáról a mellényét, és egy ruhával megpróbálta a vérzést elállítani, majd telefonon segítséget is hívott.

A nő szerencsére csak könnyű sérülést szenvedett, azonban az életveszélyes sérülés bekövetkezésének reális esélye volt, a vádlott ebbe belenyugodva cselekedett.

A főügyészség a férfit, életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletével vádolja, vele szemben mértékes indítványként 1 év 6 hónap, végrehajtásában 5 évre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta vádiratában.

Forrás: Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség