Ebedli Zoltán unokája a Szpariban folytatja

Fiatal támadót igazolt a Nyíregyháza Spartacus! A klub mindenben megállapodott Kovácsréti Márkkal, így a 22 éves korábbi korosztályos válogatott, U21-es EB résztvevő labdarúgó tavasztól a Szparit erősíti.

Kovácsréti Márkot nem kell bemutatni a nyíregyházi szurkolóknak, a 2020/2021-es idényben öt meccsen már pályára lépett a Spartacusban, bár akkor még a Kisvárda igazolt játékosa volt. A klubok közötti megállapodásnak köszönhetően viszont szerepelhetett a Szpariban is.

- Nagy örömmel tölt el, hogy visszatérhetek a Szparihoz. Szeretném, ha a csapat újra olyan sikerekért küzdene, mint amire a múltja predesztinálja. Ebben szeretném segíteni a klubot. Gyorsan megállapodtunk, mert könnyen tudtam azonosulni azzal az elképzeléssel melyet Fekete Tivadar sportigazgató felvázolt. Több korábbi csapattársam is a keret tagja, így a beilleszkedéssel nem lesz gond – mondta Kovácsréti Márk.

A remek rúgótechnikával rendelkező játékosnak volt kitől örökölnie a tehetséget, a legendás labdarúgó, Ebedli Zoltán unokája. Újpesten, a Vasasban és a Ferencvárosban nevelkedett, Kisvárdán számos NB-I-es meccset játszott, legutóbb pedig az MTK futballistája volt. Több mint 70 alkalommal lépett pályára az élvonalban. Két és fél éves szerződést kötött vele a Nyíregyháza Spartacus, a klub kivásárolta az MTK-tól. Bár voltak más csapatoktól ajánlatai - az első és másodosztályból is - végül a Nyíregyházát választotta.

- Márkot gyerekkora óta ismerem, a Ferencvárosban klubtársak voltunk. Már akkor lehetett látni, hogy olyan képességekkel van megáldva, ami nem hétköznapi. Nagyon hamar sikerült neki a felnőtt futballba berobbannia, 18 évesen az NB-I-ben futballozhatott. A korosztályos válogatottakban rendszeresen szerepet kapott, és belekóstolt már abba, milyen a Szpari játékosának lenni. A támadó szekció bármelyik pozíciójában bevethető, és még mindig nagyon fiatal, mindössze 22 éves. Csakúgy mint az eddig igazolt játékosokkal, vele is sikerült hosszabb távú szerződést kötnünk, és a Spartacus játékosa lett - tette hozzá Fekete Tivadar sportigazgató.

Kovácsréti Márk mellett Hrabina Alex, Nagy Barnabás és Major Marcell érkezett a Szparihoz a téli szünetben. A játékosokkal csütörtökön személyesen is találkozhatnak a drukkerek a klub szurkolói ankétján.