Döntőben a huncut szilva herceg és a hegyaljai mámor is!
Magyar Cukrász Ipartestület/Facebook

A Magyar Cukrász Ipartestület tizenhatodik alkalommal hirdette meg a „Magyarország Tortája” versenyt augusztus 20-i nemzeti ünnepünk, államalapító Szent István ünnepe, Magyarország szimbolikus születésnapja köszöntésére. Az Ipartestület közleménye szerint idén is izgalmas kreációkkal neveztek a versenyzők az ország minden területéről. Az idei döntős tortákat már kiválasztották, azonban hogy melyik lesz közülük az abszolút győztes, augusztus elején ismerheti meg a nagyközönség.

 

-Új, kreatív ötleteket, magyaros ízvilágú, az ünneppel, vagy Magyarországgal összefüggésbe hozható tortákat, recepteket várt az Ipartestület, melyek csak természetes és egészséges alapanyagokat tartalmazhatnak. Idén a mák, a meggy, a tokaji borok és a tejföl több versenyzőnél is népszerű volt.

 

A szakmai zsűri háromfordulós értékelés után hirdeti ki majd a győztest.

 

Az idei döntős torták:

- Huncut szilva herceg – Karikó Orsolya – Vanília & Gelarto,

Nagykőrös

- Évszakok – Szívós Zita – Major Cukrászda, Budapest

- Hegyaljai mámor – Halász Zsuzsa – Kishalász Cukrászda,

Szerencs

- Kék kötény kincse – Lakatos Pál – Levendula és Kert Cukrászda,

Szigetszentmiklós

- Karmelita – Gyuris László – A Cappella Cukrászda, Szeged

 

Mindemellett az Egy Csepp Figyelem Alapítvány a Magyar Cukrász Ipartestület szakmai támogatásával idén is megrendezi a Magyarország Cukormentes Tortája versenyt, melyre április 10-ig várják a cukrászok jelentkezését. Mindkét verseny győztesét augusztus elején ismerheti meg a nagyközönség, és az augusztus 20-i ünnepségeken kóstolhatja meg először. Ezt követően az ország több száz cukrászdája árusítja majd- áll a közleményben.