Döntetlen az első meccsen - Nagy csatát vívott a Szpari II
Fotó: Dankó László

Az osztályozó első mérkőzését vívták a csapatok Örökösföldön. A Majosi SE ellen lépett pályára a Nyíregyháza Spartacus II. A párharc tétje az NB-III-ba jutás.

 
Nyíregyháza Spartacus II - Majosi SE 2-2 (0-1)

Nyíregyháza: Szondi - Kardos(Gönczör a szünetben), Szűcs, Tudja, Tagai, Hunyadi, Szabó B.(Panyi 68.), Sztankó, Pataki(Tangel 83.), Banyoi, Oláh B. (Sógor 60.)
vezetőedző: Huszák Géza

Majosi SE: Genzler - Pál M.(Szeiler 62.), Széles, Ledneczki, Kugli, Keczeli, Hock, Lizák(Vituska 89.), Petrovics, Pál A., Simó 
vezetőedző: Kardos Ernő

Körbe állták a szurkolók az örökösföldi pályát, több mint 500-an buzdították a csapatokat az osztályozón. A második percben Keczeli végezhetett el szabadrúgást 20 méterről, a jobb kapufát találta el. A folytatásban mezőnyfölényben játszott a Szpari II, de Keczeli megint egy szabadrúgással veszélyeztetett, Szondi hárított. A másik oldalon Oláh előtt adódott lehetőség, de végül nem tudott lőni. A meleg ellenére remek volt az iram az első negyedórában, a vendégek a kontrákra építettek. A 22. percben Banyoi érkezett egy beadásra, de elpattant a labda mely Oláh elé került, lövésénél blokkoltak a védők. Nyolc perccel később Oláh passzolt remekül Banyoi elé, az ő lövése is levágódott egy védőről.A 30. percben aztán megszerezte a vezetést a Majosi SE. Keczeli szerzett labdát, majd egy csel után 16 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot, 0-1. Sztankó azonnal egyenlíthetett volna, de 15 méterről estében fölé lőtt. A 40. percben Pataki adta be veszélyesen balról, ám lemaradtak középen a társak. Több gól nem esett az első félidőben, maradt a 0-1. 


Fordulás után gyorsan egyenlített a Szpari. A 49. percben Pataki Bence kapott remek labdát Sztankó Dávidtól, két embert kicselezett, majd a kapuba lőtt, 1-1! A gól után a Majosi SE előtt adódott nagy helyzet, de Pál Márton ziccerben mellé lőtt. Az 55. percben Sztankó vállalta el 25 méterről, alig ment mellé a labdája. Mindkét oldalon egy-egy veszélyes szöglet adódott, majd Szabó Bálint sérült meg, nem tudta folytatni a játékot. A 70. percben újra a vendégek szereztek vezetést, Keczeli 19 méterről szabadrúgásból kilőtte a felső sarkot, 1-2. A 76. percben szép akciót vezetett a Szpari a bal oldalon, a végén Tagai az oldalhálóba bombázott. A 84. percben sikerült egyenlíteni, egy beadás után Panyi Attila fejelt a kapuba, 2-2! A 90. percben Panyi lőtt 30 méterről centikkel fölé. A 92. perc Tangelt kiállította a játékvezető, így emberhátrányban fejezték be a mieink a meccset. Több gól nem esett, 2-2 a végeredmény. A visszavágót egy hét múlva rendezik.

Huszák Géza: - Nagyon izgalmas mérkőzés volt, tudtuk, hogy vannak jó játékosai az ellenfélnek, nem véletlenül szerepeltek tavaly az NB-III-ban. Mi sok gonddal küzdöttünk, a visszavágón dől el a feljutás kérdése.