Döntetlen a szlovén csapat ellen

Az NK Aluminij ellen lépett pályára második szlovéniai edzőmeccsén a Nyíregyháza Spartacus.

Pörgősen kezdtek a mieink, Pantovic cselezte be magát szélről, de a lövését blokkolták. A 7. percben nagy helyzet maradt ki, Baki indította szélen Jánvárit akinek beadása után Novák közelről a felső lécet találta el, onnan a gólvonal elé pattant a labda. A folytatásban is mezőnyfölényben játszott a Szpari, a 17. percben viszont elveszítette Pantovicot, akit a 16-osnál megrúgtak, és nem tudta folytatni a találkozót. Az első diagnózis szerint nem komoly a sérülés, de elővigyázatosságból Gresó állt be a helyére. A folytatásban kezdeményezőbb volt az Aluminij, de nem tudtak helyzetet kialakítani. Az ivószünet után ismét a Spartacus dominált, de jól zárta a területet a szlovén együttes.A 36. percben egy gyors kontra végén Adamcsek került helyzetbe, de 17 méterről mellé lőtt. Az első félidő jó iramot hozott, gól azonban nem született.

A 47. percben a tavaly még az első osztályban szereplő Aluminij megszerezte a vezetést. A Szpari rúghatott szögletet, majd ebből kontrázott a szlovén gárda, és góllal fejezték be az akciót, 1-0. A 65. percben aztán jött az egyenlítés, Girdán beadása után egy pattanást követően Gresó Mátyás hatalmas gólt lőtt, a kapufáról vágódott be a labda, 1-1.

A folytatásban a Nyíregyháza játszott fölényben, több szögletet is rúghatott, de ezek nem voltak veszélyesek. Több gól nem esett, 1-1 lett a végeredmény. 

NK Aluminij – Nyíregyháza Spartacus 1-1 (0-0)

Nyíregyháza I. félidő : Nagy S. – Farkas, Papucsek, Baki, Jánvári, Márkus, Szerető, Pantovic (Gresó 18.(Oláh 75.)), Vass P., Adamcsek, Novák

II. félidő: Fejér - Szokol, Gengeliczki, Szűcs, Deutsch, Sigér, Pataki, Girdán (Kardos), Artner, Gresó, Kovács Á.,

vezetőedző: Feczkó Tamás