Döntetlen a bolgár éllovas ellen - edzőmeccset játszott a Szpari

A bolgár másodosztályban az első helyen álló fővárosi csapat ellen játszotta szombati első felkészülési mérkőzését a Nyíregyháza Spartacus.

A Szpari jól kezdett, előbb egy szabadrúgás volt veszélyes, majd az 5. percben Gyurján szögleténél Végső fejelhetett tisztán, de fölé szállt a labda. Három perccel később újabb jó szöglet érkezett középre, ezúttal Hornyák pörgetett, de nem célzott pontosan. Támadásban maradt a Nyíregyháza, és a Patvaros ellen elkövetett szabálytalanság után Talabér lőtte a szabadrúgást a sorfalba. A 14. percben akadt először dolga Fadgyasnak, egy átlövés után fogta biztosan a labdát. A másik oldalon Patvaros jó indításáról alig maradt le Sinanovic, a 33. percben pedig Gyurján esett el a 16-oson belül vitatható körülmények között, ám a játékvezető nem adott büntetőt. A 37. percben egy bolgár szabadrúgás után érkezett középre a labda, Végső mentett szögletre, a sarokrúgásnál pedig Fadgyas fogta az átlövést. Az első félidőt egy szép Szpari támadás zárta, melynek végén Magyar adta be a labdát, de kifejelték a védők, így nem született gól a játékrészben. 

A második félidő egy Gyurján szabadrúgással indult, majd Talabér indította jól Gyurjánt, de szügletre mentettek a védők. A folytatásban is támadott a Nyíregyháza, Gyurján sarokrúgása után Svedyuk fejelt, bravúrral védett a kapus. A következő szögletnél Fodor bólintott fölé, a 70. percben pedig Gyurján 25 méteres szabadrúgása után a felső sarok mellett centikkel ment el a labda. Két perccel később nagy helyzet, egy szabadrúgást követően Kártik fejelt, mögötte jó helyzetben érkezett Hornyák és Fodor is. A 80. percben egy ellentámadás után bolgár lövés, a kapufáról pattant vissza a labda. A végére jutott egy Szokolai helyzet, centikkel ment mellé a labda, majd Boda érkezett Svedyuk beadására, de ő is célt tévesztett. Az utolsó percben Hornyák 16 méterről próbálkozott, hárított a kapus, a kipattanónál Bodát blokkolták. A ráadásban Szokolai lőtt újból, de gól nem született, maradt a 0-0. 

Nyíregyháza Spartacus - PFC Septemvri Sofia (bolgár) 0-0 

Nyíregyháza: Fadgyas - Magyar, Fodor, Talabér, Csilus - Patvaros, Végső - Sinanovic (Svedyuk), Kártik(Szokolai), Gyurján (Boda) - Hornyák

vezetőedző: Lengyel Roland